Je Solis-wachtwoord verloopt straks minder snel

Tot op heden is het Solis-wachtwoord (wat je gebruikt in combinatie met je Solis-id) zes maanden geldig. Elk half jaar moet je dus een nieuw wachtwoord kiezen. Dit wordt binnenkort (medio maart 2022) aangepast naar twaalf maanden. Deze wijziging gaat in op het eerstvolgende moment dat je een nieuw wachtwoord instelt. 


Goede balans tussen veiligheid en gemak

De verplichting om regelmatig je wachtwoord te veranderen is een maatregel die je UU-account en data beschermt tegen oneigenlijke toegang (bijvoorbeeld als je wachtwoord is uitgelekt of gecompromitteerd via een phishing e-mail). Maar het regelmatig moeten kiezen en onthouden van een nieuw wachtwoord brengt ook ongemak met zich mee. Een goede balans tussen gebruiksgemak en veiligheid is daarbij belangrijk. Omdat er de laatste tijd veel beveiligingsmaatregelen zijn getroffen zoals 2FA op gevoelige diensten en informatie, oordelen we als UU dat we de geldigheidsduur van het wachtwoord op een verantwoordelijke manier kunnen aanpassen.

Vragen?

Neem contact op met de IT Servicedesk. Informatiebeveiliging blijft natuurlijk belangrijk!

Switch on Security!

Maak veilige keuzes. Kies voor tools en werkwijzen die jouw data en die van anderen beschermen. Het is misschien anders dan je gewend bent, maar het is zo gedaan. Schakel ook eenvoudig om naar veilig werken, en switch on security!