19 september 2017

iOS 11: zorg dat je apps (zoals Blackboard) blijven werken!

Vanaf 19 September 2017 is iOS versie 11 te downloaden voor je iPhone of iPad. Je kunt vanaf dan 32-bit apps niet meer gebruiken, omdat Apple stopt met de ondersteuning daarvan op deze nieuwe versie van iOS.

Wat moet ik doen?
Wanneer je nu gebruik maakt van 32-bit apps op je telefoon, zullen deze niet meer werken onder de nieuwe iOS 11 versie. Je moet dan de nieuwe 64-bit versie downloaden uit de AppStore. Bij de meeste apps gaat dit vanzelf, omdat ze hun app al hebben bijgewerkt naar 64-bit. Het hangt dus af van de ontwikkelaars van de app of ze hun app (op tijd) van een update hebben voorzien. Verstandig is alle laatste updates voor je apps te installeren via de AppStore.

Blackboard app
Voor Blackboard is er ook een app. Er zijn echter twee verschillende apps voor blackboard in de AppStore: een 32-bit en een 64-bit versie. Wanneer je iOS 11 hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat je vanaf dan de 64-bit versie gebruikt.

Wat moet ik doen als een app (zoals Blackboard) niet meer werkt?
Wanneer je een app onder iOS 11 opstart die niet geschikt meer is (32-bit), dan krijg je een foutmelding met de mededeling dat de app niet opgestart kan worden. In dat geval moet je:
•    De oude app weggooien (houd het icoon van de app een aantal seconden ingedrukt en druk op de X om deze te wissen van je telefoon);
•    Ga naar de Appstore en zoek de app opnieuw;
•    Download en installeer de (64-bit versie) app.

Houd er rekening mee dat eventuele gegevens en data die binnen een app worden opgeslagen mogelijk verdwijnen nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd.

Hulp nodig?
Bezoek één van onze IT-balies in de UB Uithof, UB Binnenstad of Kromme Nieuwegracht 80.