Interdisciplinaire keuzecursus 'dimensies van maatschappelijke vraagstukken' in blok 4

Een aantal studenten overlegt tijdens een werkgroep

Welke verschillende dimensies spelen een rol bij maatschappelijke vraagstukken en hoe beïnvloeden deze elkaar? Hoe bekijken we de toeslagaffaire, opiatencrisis en vervuilende bedrijven vanuit een medisch, juridisch of ethisch perspectief? Antwoorden hierop krijg je tijdens het volgen van de keuzecursus Dimensies van maatschappelijke vraagstukken in blok 4!

In een interdisciplinaire groep van studenten bekijk en onderzoek je complexe problemen en ethische dilemma’s in de samenleving. Hiervoor interview je diverse stakeholders (burgers, beleidsmakers en politici), analyseer je de dimensies en kom je tot creatieve ideeën voor mogelijke oplossingen.

Vaardigheden en ontwikkeling

Binnen deze cursus leer je skills for sustainable development. Die zullen je helpen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en ze prikkelen om verder te kijken dan de eigen discipline. De cursus rond je af met een creatieve opdracht in een interdisciplinair team. 

Meer informatie

Je schrijft je voor deze cursus niet in via Osiris maar via een los inschrijfformulier van Geneeskunde. Voor meer informatie over het vak en de inschrijfprocedure, kan je mailen naar Roos de Jonge: r.r.dejonge-4@umcutrecht.nl