Inschrijving Challenge Based Learning 2024 geopend

De inschrijving voor de Challenge Based Learning-vakken voor 2024 is nu geopend. Inschrijven is mogelijk tot eind november. Deze Alliantie EWUU-challenges zijn toegankelijk voor bachelorstudenten en masterstudenten van de TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht.

Wat is Challenge Based Learning?

Vanuit het samenwerkingsverband Alliantie EWUU (TU/e, WUR, UU, UMCU) stimuleren de vier instellingen nieuwe innovatieve onderwijsvormen, zoals ‘Challenge Based Learning’. Hierbij werken studenten uit verschillende disciplines met elkaar en met maatschappelijke partners samen aan concrete problemen uit het bedrijfsleven of de samenleving. Door hiervoor oplossingen aan te dragen, creëren studenten al tijdens hun studie impact en verwerven ze vaardigheden die later van pas kunnen komen. Denk aan samenwerking, creativiteit, design thinking en ondernemerschap.

CBL-vakken 2024

Klik op de onderstaande challenges en vind meer informatie over de vakken en inschrijving.

Over Alliantie EWUU

Het motto van de Alliantie EWUU (Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht) is ‘Challenging future generations’. De alliantie doet dit door jonge onderzoekers, docenten en studenten aan het roer te zetten en samen te werken, dwars door disciplines heen. De vier instellingen bundelen hun expertises om zo bij te dragen aan maatschappelijke transities op het gebied van gezondheid, voedsel, energie en duurzaamheid.