Informatievoorziening voor Oekraïners

Via diverse kanalen komen er vragen binnen over de mogelijkheid voor Oekraïense vluchtelingen om in Nederland aan de slag te kunnen in onderwijs, onderzoek of patiëntenzorg en welke wegen zij daarvoor kunnen bewandelen. Mocht je vanuit je netwerk benaderd worden met vragen dan kun je onderstaande informatie gebruiken om verder te verwijzen. Maar je kunt je vraag ook stellen via BBO.DGK@uu.nl, waarna gekeken wordt aan wie de vraag het beste ter beantwoording doorgestuurd kan worden.

UU informatie

De UU heeft een speciale pagina ingericht waar allerlei informatie en verwijzingen voor studenten en medewerkers bij elkaar komen. De informatie wordt iedere week aangevuld en bijgewerkt.

Dierenartsen

Dierenartsen die in Nederland aan de slag willen moeten ingeschreven staan in het Diergeneeskunde register, via een pagina in het Engels wordt uitgelegd welke stappen men daarvoor moet nemen. Hetzelfde geldt voor paraveterinairen. 

Studenten

Studenten (niet specifiek Diergeneeskunde) kunnen ook op bovenstaande UU-pagina terecht en via study@uu.nl  externe linkvragen stellen over mogelijkheden om hun studie aan de UU voort te zetten.

Studenten Diergeneeskunde uit Oekraïne kunnen via ons facultaire International Office hun vragen stellen. 

We proberen alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden of zo accuraat mogelijk door te verwijzen naar de juiste plek. Ook zijn we bezig een facultaire Taskforce Vluchtelingen op te richten die breder zal gaan werken voor alle vluchtelingen. Zodra daar meer informatie over bekend is zal die worden gedeeld.