Idee voor onderwijs samen met een maatschappelijke organisatie? Dien een voorstel in

De Universiteit Utrecht wil studenten opleiden die bijdragen aan een betere wereld en het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Studenten met ideeën voor onderwijsprojecten gericht op maatschappelijke vraagstukken, kunnen samen met een docent een subsidie aanvragen vanuit het ondersteuningsfonds voor Community Engaged Learning (CEL) om dit project te realiseren.

Wat is Community Engaged Learning?

Community Engaged Learning (CEL) aan de Universiteit Utrecht is een onderwijsvorm waarin docenten, studenten en maatschappelijke partners samen werken aan ingewikkelde maatschappelijke kwesties en zoeken naar creatieve oplossingen door langdurig contact en wederkerige betrokkenheid. Deze gezamenlijke verkenning en dit wederzijds leren zijn middelen voor een hoger doel: het verbinden van de universiteit en de samenleving in een langdurige relatie.

Het ondersteuningsfonds

Heb je een idee voor een samenwerking? Dan kun je nu samen met een docent een subsidie aanvragen voor maximaal €4.000 voor een onderwijsproject dat gericht is op het (verder) ontwikkelen van Community Engaged Learning aan de Universiteit Utrecht. Studenten dienen samen met één of meerdere docent(en) een aanvraag in zodat inbedding in het curriculum mogelijk is. In de volledige regeling vind je meer informatie over de subsidie en de beoordelingscriteria. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 1 mei 2023 12.00 uur, per mail bij cat@uu.nl. Indieners horen binnen een maand of hun voorstel is gehonoreerd. Haal je deze deadline niet? 1 november is de volgende mogelijkheid om jouw voorstel in te dienen.

Meer informatie

Wil je meer weten over het ondersteuningsfonds of heb je vragen over het indienen van een aanvraag? Stuur dan een mail naar cat@uu.nl.

Ben je benieuwd wat studenten en docenten vinden van CEL? Bekijk dan onderstaande video.