Horecapaviljoen ‘Grand Café Living’ bijna open

Het is bijna zover: op maandag 15 april gaat de nieuwe horecalocatie ‘Grand Café Living’ open, gelegen naast de tram- en bushalte Padualaan. Deze tijdelijke horecalocatie is neergezet voor The Basket, omdat hun oude locatie samen met het van Unnikgebouw gerenoveerd wordt.

De bouw is op dit moment in volle gang en de laatste puntjes worden op de i gezet. Nog maar even voordat de biertjes en de bitterballen in dit café met gezellige huiskamersfeer geserveerd kunnen worden. Kun je niet wachten tot 15 april om te weten hoe het eruit komt te zien? Hieronder lees je de sneak preview.

Meer ruimte én zon

Qua oppervlakte gaat het café er flink op vooruit: het wordt bijna anderhalf keer zo groot én er komt een groter terras in de zon bij. Later kun je er terecht voor een koffie to-go bij de kiosk aan de voorkant van het gebouw.

Groen, groener, groenst

Naast het interieur is ook het gebouw ‘groen’. Er liggen zonnepanelen op het dak die voor 88,4% van de stroomvoorziening van het café zorgen. Deze zonnepanelen zijn bovendien hergebruikt: ze komen van het dak van het Martinus G. de Bruijngebouw dat wordt ontmanteld. Ook is het gebouw circulair in elkaar gezet. In principe is het gebouw volledig demonteerbaar en zou het in theorie helemaal uit elkaar gehaald kunnen worden en ergens anders weer opgebouwd kunnen worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het project? Stuur een mailtje naar Kevin via k.j.dijke@uu.nl.