Honours Kick-Off Avond - Terugblik

Op donderdag, 2 november 2023, kwamen leden van de honours community ondanks het stormachtige weer bijeen in het historische Academiegebouw om het honours academische jaar af te trappen!

Photo showing 4 honours students smiling within golden frame, held up by one of the students in the photo. On the frame, there is a tag that reads "We are honours"
Afbeelding met honoursstudenten in een kader met de tekst "We are honours".
Two photos showing a grand hall filled with honours student and staff, talking and laughing.

Het was een avond vol levendige gesprekken en ontmoetingen met honoursstudenten en -docenten van verschillende UU honoursprogramma's. Het hoogtepunt van het evenement was het "World Café,", dat een dynamisch platform bood voor een gezamenlijke dialoog waarbij de aanwezigen discussieerden over de betekenis van honours en de impact ervan op de onderwijservaringen van studenten.

Naast inspirerende discussies was de avond gevuld met eten, drinken en verbinding, terwijl de deelnemers elkaar ontmoetten en deelnamen aan een leuke quiz over honoursonderwijs. Een interessante uitkomst van deze quiz was dat bij de vraag om een aantal eigenschappen van een honours student te rangschikken, "nieuwsgierigheid" en "passie" het hoogst scoorden, terwijl "goede cijfers" het laagst scoorde - zelfs lager dan "geweldig haar."

Two photos showing kick-off attendents in small group at tables, discussing their honours experience.

In zijn toespraak benadrukte oud-student Wouter Helmholt dat nieuwsgierigheid en verbondenheid de kern vormen van zowel iemands persoonlijke ontwikkeling als hun academische ontdekkingen tijdens een honoursopleiding.

Dit evenement was ook het moment voor de introductie van de Honours Student Council van dit jaar, bestaande uit Havva Şahin, Spandan Joshi, Satoko Enomoto, and Ana Polo Bleher. Voorzitter Havva wees de aanwezigen op het bestaan en belang van de First Generation Honours studiefonds externe link en deelde haar eigen ervaring als eerstegeneratiestudent.

Three photos, the first photo shows a smiling Wouter Helmholt as he looks down at his speech. The second photo shows a smiling Haava Şahin as she presents. The third photo shows the Honours Dean Stephanie Rosenkrantz enthusiastically explaining the World Cafe event.
Foto's van Wouter Helmholt, Havva Şahin en Honours Dean Stephanie Rosenkranz

Al met al was het evenement, ondanks de harde wind en regen, een groot succes vol community-building en we kijken uit naar de Honours Community Day op 16 mei 2024.