Studentensite

12 mei 2017

Historisch hoge opkomst bij studenten voor U-raadsverkiezingen

Verkiezingen medezeggenschapsraden

Het is zover: de stemmen zijn geteld en de verkiezingsuitslag is bekend. Ruim 7.500 studenten brachten hun stem uit voor de universiteitsraad. De totale opkomst was 26,3%. Dit is de hoogste opkomst sinds 2003. Vorig jaar stemde slechts 18% van de studenten.

Studenten konden van maandag 8 tot en met woensdag 10 mei hun stem uitbrengen. Het Centraal Stembureau stelde op vrijdag 12 mei de officiële uitslag vast tijdens een openbare vergadering in de Botanische Tuinen.

Wil je weten wie de gekozen medewerkers en studenten zijn? Bekijk de studenten hieronder en de medewerkers via deze link

De volgende twaalf studenten zijn voor één jaar lid van de universiteitsraad. Hun lidmaatschap gaat in op 1 september 2017.

Lijst VUUR

1. S.J. (Sonja) de Wit, Diergeneeskunde - 624 stemmen
  2. G. (Gwennhwyfar) Jongebloed, Sociale Wetenschappen - 606 stemmen
  3. S.L.E. (Sven) Rouschop, Geesteswetenschappen - 281 stemmen
  4. J.F. (Joost) Gadellaa, Recht, Economie, Bestuur en Organisatie - 196 stemmen
  5. J. Jonathan Steinebach, Geesteswetenschappen - 119 stemmen
  6. R. (Robin) Wisse, Geesteswetenschappen - 154 stemmen
  7. E.J.E. (Emma) Carpay, Geesteswetenschappen - 231 stemmen

Partij voor de Utrechtse Student

1. F.S. (Franka) Baardman, Recht, Economie, Bestuur en Organisatie - 548 stemmen
  2. N. (Nicky) Cornelissen, Bètawetenschappen - 417 stemmen
  3. G.J. (Guus) van Marwijk, Recht, Economie, Bestuur en Organisatie - 200 stemmen
  4. J.L.M. (Juliette) Smits, Geesteswetenschappen - 269 stemmen
  5. D.J.H. (Derek) de Jonge van Zwijnsbergen, Bèta / Recht, Economie, Bestuur en Organisatie - 387 stemmen

De Vrije Student

Deze nieuwe partij heeft geen zetels weten te behalen.

totaal aantal kiesgerechtigde studenten: 29851
totaal aantal kiesgerechtigde studenten die gestemd hebben 26,3%

Informatie

Wil je meer informatie over de verkiezingen? Neem dan contact op met de secretaris van het Centraal Stembureau, Anne Marie Partridge, Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8, kamer 519, tel. (030-253) 43 55. Zij helpt je graag.

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.