Herinrichting tramhaltes Vaartsche Rijn-Utrecht Science Park

De Provincie Utrecht gaat de komende maanden aan de slag met het herinrichten van de tramhaltes op het traject Vaartsche Rijn - Utrecht Science Park. Zo zullen ze beter voldoen aan de wensen en behoeften van reizigers. Denk daarbij aan betere beschutting met grote overkappingen en goede halteverlichting.

Planning

Vanaf 24 mei as wordt er gestart met de halte UMC Utrecht. Vervolgens worden de haltes Heidelberglaan en Padualaan heringericht. Na verwachting zijn deze werkzaamheden in september afgerond. Het tramtraject naar het Utrecht Science Park is in deze periode rustiger vanwege de zomervakantie. Hierdoor hebben minder reizigers hinder van de werkzaamheden. De overige haltes worden na september opgeknapt.

Er wordt zowel doordeweeks als in de weekenden gewerkt. De realisatie van de overkappingen en alle daaraan verbonden hijswerk gebeurt tijdens de weekenden (vrijdagavond 22.30 uur - maandagochtend 05.15 uur). Het afwerken van de overkapping en het plaatsen van andere elementen (afvalbakken, in- en uitcheckpalen, lichtmasten) wordt doordeweeks uitgevoerd. Het is mogelijk dat ook ’s nachts, wanneer de tram niet rijdt, incidenteel gewerkt wordt.

Buitendienststelling tram- en bushaltes

Tijdens de werkzaamheden rijdt de tram in principe volgens reguliere (zomer)dienstregeling. Met uitzondering van een aantal weken waar de tram wel passeert, maar niet stopt op een tramhalte.

  • Van 24 mei – 2 juni stopt er geen tram bij halte UMC Utrecht. Tramreizigers dienen daarom in- of uit te stappen op de halte Heidelberglaan.
  • Informatiemedewerkers van U-OV begeleiden de bezoekers op de halte van UMC Utrecht van en naar de bushalte.
  • Van 5 juli – 21 juli stoppen er geen bussen en trams bij halte Heidelberglaan. Busreizigers kunnen gebruik maken van de bushalte Botanische Tuinen en tramreizigers kunnen in- en uitstappen op de halte Padualaan.
  • Van 16 augustus – 1 september stopt de tram niet op halte Padualaan. Voor busreizigers heeft dit geen gevolgen, maar de tramreizigers kunnen uitstappen op de volledig vernieuwde halte Heidelberglaan.

Vanwege de werkzaamheden is het aan te raden voorafgaand aan je reis de reisplanner te checken voor het actuele reisadvies.

Meer informatie

Meer weten over wie de werkzaamheden uitvoert en hoe dit precies wordt gedaan? Op de website van de Provincie Utrecht vind je meer informatie.

Render vernieuwde tramhalte Heidelberglaan