7 december 2020

Herbruikbare UU-mondkapjes verkrijgbaar

Vanaf maandag 7 december kun je als student een gratis UU-mondkapje ophalen bij een van de recepties.

Het mondkapje is er in drie varianten: zwart, grijs en geel. De bedrukking is voorzien van het logo van de Universiteit Utrecht. Het patroon is gebaseerd op de heptagon. Dit staat voor de zeven faculteiten en vormt een netwerk als visuele interpretatie voor ‘we doen het samen’.

Hoe ontvang ik een mondkapje van de Universiteit Utrecht?
De mondkapjes zijn beschikbaar voor studenten en medewerkers. Uitgifte gaat via de recepties van de universiteitsgebouwen die open zijn en waar een receptie aanwezig is (zie onderstaand overzicht). Je ontvangt een mondkapje eenmalig.

USP:

• Androclusgebouw
  • Bestuursgebouw
  • Bolognalaan
  • David de Wiedgebouw
  • Educatorium
  • Sjoerd Groenmangebouw
  • Koningsbergergebouw receptie
  • Kruytgebouw
  • Langeveldgebouw
  • UBU
  • Vening Meineszgebouw

Binnenstad:

• Bijlhouwerstraat 6
  • College Hall
  • Domplein 29 (Academiegebouw)
  • Drift 21
  • Jans Kerkhof 2-3
  • Janskerkhof 15a
  • Spinoza Hall

Wanneer draag ik een mondkapje?
Draag een mondkapje als je je verplaatst in de universiteitsgebouwen. Bijvoorbeeld in de gangen, bij het binnengaan en verlaten van lokalen, bij de liften, in kantines en in wachtrijen. Als je op de plaats van bestemming bent, kun je het mondkapje afzetten. Uiteraard ben je vrij om ook hier je mondkapje te dragen.

Kan ik het herbruikbare mondkapje wassen?
Het mondkapje kun je wassen op maximaal 60 graden. Het mondkapje is niet geschikt om in de droger te doen. Kijk voor de meest actuele informatie op www.uu.nl/informatie-coronavirus