11 oktober 2019

Hé, zit jij eigenlijk wel goed achter je scherm?

Afbeelding van een stoel

Deze week vindt de landelijke Week van de Veiligheid plaats. Ook bij de Universiteit Utrecht besteden we er aandacht aan: diverse veiligheidsthema’s passeren deze week de revue. Vandaag vragen we je aandacht voor het volgende: werkplekinrichting en beeldschermwerk. 

Gezond studeren betekent ook dat je je bureauwerkplek dusdanig inricht dat je klachten aan armen, nek en schouders voorkomt. Een ergonoom kan je helpen om je werkplek op de juiste manier in te stellen.

Kom speeddaten met een ergonoom!

Ook vandaag worden er weer speeddates in de binnenstad georganiseerd met ergonomen. Je kunt je nog inschrijven voor het laatste tijdslot vandaag: vrijdag 11 oktober 9:30-12:00 uur! Locatie: JKH 2-3, kamer 0.03. Geef je op via e.vanoostrum@uu.nl. Tijdens de speeddate van 10 minuten met deze expert stel je al je arbovragen (over je werkplek / beeldscherm / voorkomen van klachten) die je altijd al had willen stellen. 

Introductiemodule ‘Gezond en Veilig werken bij de UU’ al gevolgd?

Heb jij de pilot van de introductiemodule over veilig en gezond werken en leren bij de Universiteit Utrecht al gevolgd? Dinsdag is deze live gegaan. Deze module is bedoeld voor alle medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht. Deze introductiemodule vraagt op een interactieve manier aandacht voor diverse veiligheidsonderwerpen. De vervolgmodules gaan specifieker in op de verschillende risico’s die jij kunt tegenkomen in je werk- en leeromgeving. Zo volg je dus alleen de modules die relevant zijn voor jouw werk of studie.

Doe mee en maak kans op een UU giftcard

Volg de pilot (duur: ca. 30 minuten), vul het evaluatieformulier in en maak kans op één van de 10 UU giftcards ter waarde van € 25.  

Bij het aanmelden voor de pilot zijn er twee stappen extra nodig; na de pilot zal het aanmelden eenvoudiger zijn.

  • 1. Meld je aan voor de cursus.
  • 2. Vul bij de inschrijving je UU-mailadres in.
  • 3. Klik daarna op [Proceed to course] om gelijk door te gaan naar de inlogpagina.
  • 4. Klik op de [Universiteit Utrecht] link en log in met je Solis-id.

Gebruikers vanuit de faculteit Bèta: let op

Medewerkers en studenten van de faculteit Bèta hebben de veiligheidsinstructies al eens doorgenomen. Er staat nu een refresh van de eLearning modules klaar in Blackboard