Hé, zit jij eigenlijk wel goed?

Thuis studeren. Je bent aanwezig bij alle colleges en werkgroepen met één druk op de knop. Super praktisch en efficiënt, maar klachten aan arm, nek en schouders liggen op de loer. Wil je dat voorkomen? Dat komt goed uit! De e-learning beeldschermwerk is namelijk gelanceerd en is voor alle medewerkers en studenten van de UU beschikbaar.

Voorkom klachten

De e-learning is bedoeld voor iedereen die voor werk of studie regelmatig achter een beeldscherm werkt of studeert. De e-learning duurt circa 30-40 minuten om te doorlopen (en dat doe je nu ook weer achter je beeldscherm). De inhoud is gericht op het voorkomen van klachten en wat je kunt doen als je wel (beginnende) klachten hebt. Denk bijvoorbeeld aan het correct instellen van je werkplek of het toevoegen van hulpmiddelen zoals een verhoger voor je beeldscherm of een voetensteun.

Creëer een gezonde en veilige werkplek

Naast de e-learning is er ook een flyer gemaakt met tips en adviezen om een gezonde en veilige beeldschermwerkplek te creëren. Daarbij komt ook werkdruk aan bod. De beste bescherming tegen het ontwikkelen van klachten is overigens, niet heel verrassend, regelmatig pauzeren en veel bewegen.

Meer informatie

Deze e-learning is onderdeel van een reeks e-learnings die ontwikkeld worden door de afdeling Veiligheid & Milieu. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op met Marloes Verkleij door te mailen naar m.verkleij@uu.nl.