30 augustus 2021

Studenten Geesteswetenschappen tijdens een college

Informatie over je studie

Studentensite

Informatie over je opleiding, studieprogramma en praktische zaken staan op onze studentensite: students.uu.nl. Als je inlogt rechtsboven in het venster kom je in de MyUU portal, waar je een handig overzicht krijgt van onder andere je resultaten, rooster en studievoortgang.

Studentenapp

Op je telefoon kun je de MyUU app zetten. In deze app vind je (naast je studierooster en cijferoverzicht) ook je digitale collegekaart (dit is ook je bewijs van inschrijving) en bibliotheekpas.

Zorg dat je je gegevens goed beveiligt

Steeds vaker lees je verhalen over instanties die gehackt worden of waarbij gegevens op straat liggen. Daarom werkt onze universiteit continu aan het verbeteren van informatiebeveiliging. We hebben ook jou daarbij nodig. Kies een sterk wachtwoord en stel twee-factor-authenticatie (2FA) in om toegang te hebben tot bepaalde diensten, zoals OSIRIS waarin je je inschrijft voor cursussen en toetsen. Op students.uu.nl/informatiebeveiliging lees je hoe je dit doet.

Meer weten over de ict-diensten van de UU, zoals wifi, printen, Blackboard, MyUU en Osiris? Kijk op students.uu.nl/ict.

Studeren en het coronavirus

Kijk op Veilig en verantwoord studeren voor de actuele stand van zaken rondom het coronavirus en de Universiteit Utrecht. Hier staat onder meer informatie over onderwijs, zelftesten en tips over welzijn.

Naar de campus komen voor college of om te studeren

Om het mogelijk te maken om op locatie onderwijs te geven zijn er huisregels in onze gebouwen. In de onderwijsruimtes wordt de 1,5-metermaatregel per 30 augustus opgeheven. Op andere plekken houd je waar mogelijk wel 1,5 meter afstand, bijvoorbeeld in de gangen en buiten. De looproutes in de gebouwen blijven.

Heb je een tentamen? Zorg dan dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent. In alle gebouwen zijn de looproutes met stickers aangegeven en draag je een mondkapje als je je verplaatst.

Studieplekken

Alle studiewerkplekken zijn beschikbaar, waarbij de 1,5-metermaatregel vervalt als je zit. Er is een maximum van 75 personen per ruimte, waarbij elke verdieping van de bibliotheek wordt gezien als een ruimte. In verschillende gebouwen van de UU zijn ook werkplekken ingericht. Deze zijn speciaal voor studenten die tussen twee colleges of bijeenkomsten tijdelijk een werkplek zoeken. De studieplekken in de bibliotheek reserveer je via bookings.uu.nl.

Zonder afspraak vaccineren

Vanaf 6 september is er een vaccinatielocatie aan de Genèvelaan in het Utrecht Science Park waar je terecht kan voor een eerste prik zonder afspraak. Meer informatie over openingstijden volgt via de website en onze social media-kanalen.

Klachten? Blijf thuis en laat je testen

Heb je klachten die passen bij het coronavirus, heb je een huisgenoot met klachten, of moet je in quarantaine na verblijf in het buitenland? Blijf dan thuis en kom niet naar de universiteit. Via de coronacheck kan je eenvoudig zelf herleiden of je naar de universiteit mag.

Zelftesten

Als student kan je gratis zelftesten bestellen om jezelf te testen voor je naar de campus komt en je geen klachten hebt. We adviseren om dit twee keer per week voor deelname aan een onderwijsactiviteit op locatie te doen. De testen zijn ook beschikbaar bij de recepties in onze gebouwen. Lees op de website meer informatie over gezondheid, veiligheid en quarantaine.

Corona update

Zijn er grote veranderingen of acute calamiteiten, dan ontvang je daarover een e-mail, zoals de laatste corona update van 18 augustus. Heb je vragen over hoe je opleiding omgaat met coronamaatregelen, neem dan contact op met het studiepunt van je faculteit. Heb je andere vragen over het coronavirus, kijk dan op uu.nl/coronavirus of mail naar coronavirus@uu.nl

Rookvrij terrein

Welkom in een rookvrij Utrecht Science Park! Sinds het voorjaar van 2021 is de gehele campus rookvrij. Zo zorgen we samen voor een gezonde en duurzame omgeving om in te studeren of werken. In de week van 6 september ga je deze boodschap op onverwachte plekken voorbij zien komen. Voor meer informatie bezoek je uu.nl/rookvrij.

Persoonlijke begeleiding & ontwikkeling

Soms kan een steuntje in de rug geen kwaad, en dat willen we je graag bieden. Zo kun je deelnemen aan trainingen of studiegroepen, een laagdrempelig gesprek voeren met een coach of medestudent over je welzijn, en terecht bij verschillende begeleiders voor advies op maat. Kijk op de website voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Trainingen en coaching academische vaardigheden

Vind je het lastig om een heldere academische tekst te schrijven of weet je niet goed hoe je het studeren moet aanpakken? Bij het Skills Lab kun je werken aan je academische vaardigheden. Schrijf je in voor een training, kom naar een lezing of maak een afspraak met een schrijf- of studeercoach. Op Skills Lab vind je het gehele aanbod.

Loopbaanadvies

Heb je nog geen duidelijk beeld wat voor werk je wilt doen, wil je de arbeidsmarkt verkennen of ga je binnenkort solliciteren voor een stageplek of baan? Bereid jezelf zo goed mogelijk voor op het werkzame bestaan en volg een van de trainingen van Career Services of maak een afspraak met een Career Officer.

Ontspanning

Sport

Als student kun je met een all-in sportkaart (de ‘OlymPas’) een jaar lang deelnemen aan een breed sportaanbod bij Olympos voor € 140,-.

Cultuur

Heb je zin in culturele activiteiten? Dan kun je terecht bij Studium Generale voor lezingen en het Parnassos Cultuurcentrum in de Kruisstraat voor cursussen (dans, muziek, theater, schrijven, beeldende kunst, fotografie, creative skills), cabaretvoorstellingen, studentenmuziekgezelschappen en een hele gezellige bar.