Grotere supermarkt in USP haalbaar

Er is voldoende marktruimte voor een grotere full service supermarkt in het Utrecht Science Park (USP). Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van de Universiteit Utrecht is uitgevoerd. Hierbij is de haalbaarheid van een full service supermarkt onderzocht, primair bedoelt voor de doelgroep in het USP: een ‘mandjes supermarkt’, zonder auto-bereikbaarheid.

De ontwikkeling van het Archimedeskwartier in Rijnsweerd, waar ook een supermarkt in de plannen staat, staat de ontwikkeling van een supermarkt in het USP niet in de weg. Deze conclusie trekt ook Kondor Wessels Projecten, de ontwikkelaar van het Archimedeskwartier, die eveneens een haalbaarheidsonderzoek heeft laten uitvoeren.

Volwaardige supermarkt in het USP

De ontwikkeling van een volwaardige grotere supermarkt in het USP wordt meegenomen in de toekomstige ontwikkeling van het Martinus J. Langeveldgebouw. Deze ontwikkeling staat gepland voor 2032. Omdat de universiteit de behoefte aan een grotere supermarkt met een goedkoper assortiment in het USP erkent, wordt gezocht naar een oplossing voor de komende jaren.

Deze oplossing moet komen uit een locatieonderzoek waarin de uitbreiding van de huidige supermarkt wordt onderzocht. In het onderzoek worden verschillende opties in het USP onderzocht waar tijdelijk een grotere supermarkt gerealiseerd kan worden. Het locatieonderzoek wordt dit jaar afgerond.