Gratis Summer School!

Altijd al een keer naar het buitenland willen gaan tijdens de studie maar heb je hier geen mogelijkheden toe? Dan biedt het International Office (I.O.) jou dit jaar een mooie mogelijkheid!

Het I.O. stelt dit jaar drie gratis plekken (tot 500 euro per persoon) voor een Summer School beschikbaar voor cursussen die door de faculteit geneeskunde zijn georganiseerd. Deze plekken zijn beschikbaar voor studenten van de faculteit geneeskunde die door omstandigheden geen kans hebben om tijdens de studie naar het buitenland te gaan maar dit wel graag willen. Dit kan bijv. door beperkte financiën, beperking in je gezondheid of omdat je voor familie moet zorgen. Omdat we het vanuit het International Office en de faculteit belangrijk vinden dat elke student de kans krijgt om intercultureel te leren, bieden we daarom deze mogelijkheid aan.

De Utrecht Summer Schools worden o.a. op bachelor en masterniveau gegeven voor internationale studenten en medewerkers van over de hele wereld. De cursussen vinden plaats in de zomermaanden juli en augustus in Utrecht. Alle cursussen worden in het Engels gegeven en bieden een mooie kans om nieuwe dingen te leren in een internationale omgeving waar je je netwerk kunt opbouwen.

Het International Office vergoed jouw cursus tot 500 euro. Voorbeelden van cursussen zijn regenerative medicine, global surgery & OBGYN, global health ethics & equity en big data.  Je vindt een overzicht van alle cursussen en alle cursusinformatie op de website van de Summer School.

Heb je interesse? Vul dan dit formulier in, uiterlijk op 5 mei Iedereen die zich heeft opgegeven ontvangt 14 mei bericht of je geselecteerd bent.