Goed voorbereid het nieuwe studiejaar in met deze tips

Welkom (terug) bij onze universiteit. We hopen dat je een goed jaar tegemoet gaat en wensen je veel succes dit studiejaar! We hebben hieronder kort wat nuttige informatie voor je op een rijtje gezet, zodat je weet waar je wat kunt vinden.

Informatie over je studie

plaatje met computerscherm met studentensite erop

Studentensite

Informatie over je opleiding, studieprogramma en praktische zaken staan op onze studentensite: students.uu.nl. Als je inlogt rechtsboven in het venster kom je in de MyUU portal, waar je een handig overzicht krijgt van onder andere je resultaten, rooster en studievoortgang.

Studentenapp

Op je telefoon kun je de MyUU app installeren. In deze app vind je (naast je studierooster en cijferoverzicht) ook je digitale collegekaart (dit is ook je bewijs van inschrijving) en bibliotheekpas.

Veilig, gezond en prettig studeren

student studying in her room

Zorg dat je je gegevens goed beveiligt

De UU werkt continu aan het verbeteren van informatiebeveiliging. We hebben ook jou daarbij nodig. Kies een sterk wachtwoord en stel twee-factor-authenticatie (2FA) in om toegang te krijgen tot onze diensten, zoals OSIRIS, waar je je inschrijft voor cursussen en toetsen.

Op de studentensite vind je ook informatie over IT-diensten zoals wifi, printen, Blackboard en Osiris.

Coronaklachten? Doe een zelftest

Blijf alert en zorg goed voor jezelf en voor elkaar - ook als het coronavirus weer oplaait. Uitgangspunt voor de UU is dat onderwijs-, onderzoeks- en andere activiteiten, binnen de ruimte die de landelijke maatregelen bieden, zoveel mogelijk doorgaan. Heb je klachten die passen bij het coronavirus of heb je een huisgenoot met klachten? Doe een zelftest en blijf thuis bij een positieve uitslag. Lees op onze website altijd de actuele informatie rondom het coronavirus.

Gebouwen en studieplekken

Per gebouw op de campus zie je de toegankelijkheid en welke faciliteiten daar aanwezig zijn, zoals een gebedsruimte, restaurant of all-gender- en gehandicaptentoiletten.

In verschillende gebouwen van de UU zijn ook studiewerkplekken ingericht. Deze zijn speciaal voor studenten die tussen twee colleges of bijeenkomsten in tijdelijk een werkplek zoeken. Studieruimtes in de bibliotheek reserveer je via bookings.uu.nl.

Rookvrije campussen

Sinds 2021 hebben de UU en HU rookvrije campussen. Dit betekent dat je niet mag roken op onze terreinen. Op deze manier zorgen we samen voor een gezonde omgeving om in te studeren en te werken.

Persoonlijke begeleiding & ontwikkeling

Soms kan een steuntje in de rug geen kwaad, en dat willen we je graag bieden. De Universiteit Utrecht biedt verschillende mogelijkheden voor begeleiding en persoonlijke ontwikkeling, op zowel academisch als persoonlijk gebied. Zo kun je deelnemen aan trainingen of studiegroepen, een laagdrempelig gesprek voeren met een coach of medestudent over je welzijn, en terecht bij verschillende begeleiders voor advies op maat.

Op 21 september organiseren we een lunch voor alle eerstejaars bachelor studenten waar je kennis kunt maken met verschillende begeleiders vinnen- en buiten jouw faculteit. Zien we je daar? Meld je aan via de website.

Trainingen en coaching academische vaardigheden

Vind je het lastig om een heldere academische tekst te schrijven of weet je niet goed hoe je het studeren aan moet pakken? Bij het Skills Lab kun je werken aan je academische vaardigheden. Schrijf je in voor een training, kom naar een lezing of maak een afspraak met een schrijf- of studeercoach. Op de website vind je het gehele aanbod.

Loopbaanadvies

Heb je nog geen duidelijk beeld wat voor werk je wil doen, wil je de arbeidsmarkt verkennen of ga je binnenkort solliciteren voor een stageplek of baan? Bereid jezelf zo goed mogelijk voor op het werkzame bestaan en volg een van de trainingen van Career Services of maak een afspraak met een Career Officer.

Ontspanning

Uni-Life: haal het beste uit je studentenleven

Wil je weten wat er in Utrecht, buiten je studie om, georganiseerd wordt door studentenorganisaties en de universiteit? Download de Uni-Life app, selecteer je interesses en mis nooit meer iets. Via de Uni-Life app kan je alle openbaar toegankelijke evenementen van de Utrechtse studentenorganisaties en de UU vinden en in contact komen met veel medestudenten.

Cultuur

Heb je zin in culturele activiteiten? Dan kun je terecht bij Studium Generale voor lezingen en Parnassos Cultuurcentrum in de Kruisstraat voor cursussen (dans, muziek, theater, schrijven, beeldende kunst, fotografie, creative skills), cabaretvoorstellingen, studentenmuziekgezelschappen en een heel gezellige bar.

Sport

Als student kun je met een all-in sportkaart (de ‘OlymPas’) een jaar lang deelnemen aan een breed sportaanbod bij Olympos voor maar € 150. Zo kun je zonder bijbetaling met de OlymPas onbeperkt fitnessen op twee locaties, groepslessen volgen, vrij tennissen, vrij squashen, klimmen, cursussen volgen, en meer!  Koop je de OlymPas voor 1 oktober 2022, dan betaal je zelfs maar € 120.