Goed voorbereid het nieuwe studiejaar in

Welkom (terug) bij onze universiteit. We hopen dat je een goed jaar tegemoet gaat en wensen je veel succes! We hebben hieronder wat nuttige informatie voor je op een rijtje gezet.

Informatie over je studie

Studentensite

Informatie over je opleiding, studieprogramma en praktische zaken staan op onze studentensite: students.uu.nl. Als je inlogt rechtsboven in het venster kom je in de MyUU portal, waar je een handig overzicht krijgt van onder meer je resultaten, rooster en studievoortgang.

Studentenapp

Op je telefoon kun je de MyUU app installeren. In deze app vind je je studierooster, cijferoverzicht, digitale collegekaart (ook je bewijs van inschrijving) en bibliotheekpas.

Veilig, gezond en prettig studeren

Zorg dat je je gegevens goed beveiligt

De UU werkt continu aan het verbeteren van informatiebeveiliging.
Kies een sterk wachtwoord en stel twee-factor-authenticatie (2FA) in om toegang te krijgen tot onze diensten, zoals OSIRIS, waar je je inschrijft voor cursussen en toetsen. Op de studentensite vind je meer informatie over IT-diensten.

Rookvrije campus

De UU en HU hebben rookvrije campussen. Je mag niet roken op onze terreinen.

Gebouwen en studieplekken

Per gebouw op de campus kun je de toegankelijkheid en aanwezigheid van faciliteiten opzoeken. In verschillende UU-gebouwen zijn studiewerkplekken waar je tussen twee colleges kunt werken. Studieruimtes in de bibliotheek reserveer je via bookings.uu.nl.

Persoonlijke begeleiding & ontwikkeling

We bieden verschillende mogelijkheden voor begeleiding en persoonlijke ontwikkeling, op zowel academisch als persoonlijk gebied. Zo kun je deelnemen aan trainingen of studiegroepen, een laagdrempelig gesprek voeren over je welzijn en kun je terecht bij begeleiders voor advies op maat.

Trainingen en coaching academische vaardigheden

Bij het Skills Lab kun je werken aan je academische vaardigheden. Maak een (gratis) afspraak bij een schrijf- of studeercoach of schrijf je in voor een cursus of workshop. Op de website vind je het gehele aanbod.

Loopbaanadvies

Bereid jezelf zo goed mogelijk voor op de arbeidsmarkt en volg een training van Career Services of maak een afspraak met een Career Officer voor een CV/motivatiebrief check of loopbaanadvies.

Ontspanning

Uni-Life: haal het beste uit je studentenleven

Wil je weten wat studentenorganisaties en de universiteit buiten je studie om organiseren in Utrecht? Download de Uni-Life app, selecteer je interesses en mis nooit meer iets. Via deze app vind je alle openbaar toegankelijke evenementen van de Utrechtse studentenorganisaties en de UU en kom je in contact met medestudenten.

Cultuur

Bij Studium Generale kun je terecht voor diverse lezingen. Parnassos Cultuurcentrum in de Kruisstraat biedt creatieve cursussen, cabaretvoorstellingen, studentenmuziekgezelschappen en een gezellige bar.

Sport

Als student kun je met een all-in sportkaart (de ‘OlymPas’) een jaar lang deelnemen aan een breed sportaanbod bij Olympos voor €160.