27 maart 2019

Gezocht: studentvrijwilligers voor Digital Humanities 2019 conferentie

We zijn op zoek naar enthousiaste, proactieve en communicatieve studentenvrijwilligers om de organisatie van de Digital Humanities 2019-conferentie te ondersteunen. Deze internationale conferentie, met een geschat publiek van meer dan 1000 deelnemers, vindt dit jaar plaats in TivoliVredenburg, Utrecht, van 8-12 juli.

Bij Digital Humanities maken onderzoeksgebieden als geschiedenis, taal- en cultuurstudies kennis maken met de informatica. Bijvoorbeeld: hoe kun je duizenden, of zelfs miljoenen, gedigitaliseerde documenten, afbeeldingen, films en liedjes analyseren om historische of artistieke ontwikkelingen te traceren? Hoe is het auteurschap van anonieme of betwiste teksten vast te stellen? Hoe evolueerden begrippen als vrijheid en democratie, als je kijkt naar het gebruik van deze begrippen in krantenartikelen van de afgelopen honderden jaren? Hoe bestuderen we het gedrag van sociale media en wat zijn de implicaties van de 'computationele wending' voor de samenleving als geheel?

Taken Vrijwilligers

Als vrijwilliger kunt u op vele manieren bijdragen aan het succes van de conferentie, bijvoorbeeld door:

• Te assisteren met registratie

• Deelnemers zich thuis te laten voelen op de conferentie en hen helpen eventuele problemen op te lossen

• Mensen naar sessies te leiden en de aanwezigheid bijhouden

• Hulp te bieden bij technische zaken voor en tijdens presentaties

• En vele andere taken

Op zondag 11 juli, in de middag, zal een voorbereidende vergadering worden gehouden waar je specifieke instructies over je rol zult ontvangen.

In ruil voor de werkzaamheden mag je de conferentie gratis bijwonen: tussen organisatorische taken zal er regelmatig gelegenheid zijn om deel te nemen aan sessies en te luisteren naar gerenommeerde onderzoekers in het veld. Eten en snacks worden natuurlijk verstrekt.

Aanmelden

Als je interesse hebt, stuur dan een korte mail naar Frans Wiering (f.wiering@uu.nl) en / of Els Stronks (E.Stronks@uu.nl), met vermelding van: studie, korte motivatie (2-3 zinnen), relevante kwaliteiten (sleutelwoorden) en de dagen waarop je beschikbaar zou zijn als je niet in staat bent om de hele conferentie bij te wonen. We laten je zo snel mogelijk weten of je bent geselecteerd voor ons team.

We kijken ernaar uit van je te horen!