Gezocht: studentleden van de opleidingscommissie!

De opleidingscommissie zoekt gemotiveerde studenten die naast hun studie mee willen denken over hun onderwijs!

In een opleidingscommissie (OC) denken studenten samen met docenten na over verbetering van de kwaliteit, de inhoud en inrichting van het onderwijs. In de opleidingscommissie zit per masterprogramma één studentlid en één docent van die opleiding. We zoeken voor elke masteropleiding één studentlid voor de OC.

De opleidingscommissie heeft instemmingsrecht op alles wat met de inhoud van de opleidingen te maken heeft zoals is vastgelegd in de Onderwijs- en Examen Regeling (OER) en de manier waarop het onderwijs wordt geëvalueerd. Daarnaast mag de commissie advies uitbrengen over alle aangelegenheden die het onderwijs en de opleiding aangaan en kan alles omvatten wat de opleidingscommissie maar ter sprake wil brengen. Daarvoor heeft de commissie recht van advies, recht van informatie en het recht van initiatief. Instemmingsrecht op het gebied van de uitvoering van het onderwijs. Zo kun jij leren hoe o.a. de OER (onderwijs en examenregeling) werkt, wat je rechten precies zijn en hoe je moet vergaderen.

OC vergadert ongeveer 6 keer in een studiejaar. Je krijgt toestemming voor compensatie van studievertraging en komt mogelijk in aanmerking voor een bestuursbeurs. Je krijgt een jaaraanstelling (met vergoeding ter waarde van 2 uur per week). Het is goed mogelijk om dit te combineren met je studie. Daarnaast staat deze ervaring natuurlijk fantastisch op je CV en LinkedIn en kom je in laagdrempelig in contact met docenten, waardoor je een waardevol netwerk creëert.

Lijkt dit je een leuke en leerzame ervaring? Ben jij enthousiast, betrokken en wil je leren hoe het departement van binnen werkt?

Stuur je mail met vragen of om je interesse aan te geven naar ocmasters.rechten@uu.nl