29 september 2020

Gezocht: studenten uit de bachelor geneeskunde die wat bij willen leren over het leren detecteren van nodules op thorax röntgenfoto’s

De afdeling radiologie en de afdeling educatie van de UU onderzoeken samen hoe onderwijs in de radiologie zo goed mogelijk ingericht kan worden. Daarom onderzoeken we nu de effectiviteit van een onderwijsmodule waarin je leert om nodules (kleine tumoren) te detecteren op een thorax röntgenfoto. Wil je die module uitproberen? Je leert er zelf veel van, en je helpt de wetenschap!

Het onderzoek duurt ongeveer 1.5 uur en vindt plaats op de Uithof. Het onderzoek bestaat uit een instructie over nodule-detectie, een set oefen-casussen en een eindtoets (die niet meetelt voor je opleiding). We meten ondertussen waar je kijkt met een camera (eye-tracker). Je ontvangt 12 euro na deelname. Studenten die tot dusver meededen vonden het erg leerzaam!

Meedoen? Download hier de informatiebrief, geef je hier op of neem contact op met de hoofdonderzoeker (Ellen Kok) via e.m.kok@uu.nl.