15 juli 2020

Gezocht: enthousiaste studentmentoren! (ca 5 uur per week)

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mentoren voor de begeleiding van onze nieuwe eerstejaarsstudenten. Doel van het studentmentoraat is om studenten reeds vanaf het begin een betrokken gevoel te geven bij de opleiding en om ze hierin wegwijs te maken. Je levert zo een bijdrage aan een goede start van hun studie. Een goed begin, is het halve werk! 
 
Taken:
Gedurende semester 1 van het nieuwe collegejaar begeleid je twee eerstejaarswerkgroepen.

Er worden zowel online bijeenkomsten als on campus bijeenkomsten met de werkgroepen ingeroosterd. In de eerste week in september maken de studenten kennis met elkaar, de docenten, de tutor en met jou. Tijdens de volgende bijeenkomsten in semester 1 komen praktische en organisatorische zaken aan de orde, maar ook zaken die gericht zijn op (studie)vaardigheden, zoals wettenbundels hanteren, bibliotheekinstructie, presenteren, debatteren, pleiten (oefenrechtbank), onderzoek doen, arresten lezen, wettenbundel hanteren etc.. 
Naast de bijeenkomsten met je werkgroepen heb je voorbereidingsbijeenkomsten met je medementoren en neem je deel aan een verplichte training didactische vaardigheden in de laatste week van augustus 2020.

Profiel:
- je beschikt over communicatieve, didactische en sociale vaardigheden;
- je hebt aan het einde van het collegejaar 2019-2020 minimaal 60 ECTS behaald met als gemiddeld resultaat een 6,5;
- je beschikt over een oplossingsgerichte en flexibele instelling.
- ervaring in het begeleiden van studenten tijdens bijvoorbeeld de introductieweek, matchingsdagen en/of bachelorvoorlichtingsdagen is een pré. 

Aanstelling:
Je wordt aangesteld als studentmentor via Top select. Het betreft een tijdelijke aanstelling gedurende semester 1 (5 uur per week). De mentorbijeenkomsten worden ingepland op basis van jouw onderwijsrooster. Je onderwijsrooster is het enige waar we rekening mee kunnen houden, we verwachten dat je ander activiteiten om je rooster heen plant.  

Sollicitatie en inlichtingen:
Je sollicitatie (met CV) vóór 31 juli a.s. per mail sturen naar studiepunt.rechten@uu.nl 

Als je vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met Ireen Holtzer of Bald de Vries Vermeld in je email-bericht je telefoonnummer! De sollicitatiegesprekken zullen half augustus plaats vinden.