29 april 2019

Gezocht: enthousiaste studentmentoren! (7 uur per week)

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mentoren voor de begeleiding van onze nieuwe eerstejaarsstudenten. Doel van het studentmentoraat is om studenten reeds vanaf het begin een betrokken gevoel te geven bij de opleiding en om ze hierin wegwijs te maken. Je levert zo een bijdrage aan een goede start van hun studie. Een goed begin, is het halve werk! 
 
Taken:
Gedurende periode 1 van het nieuwe collegejaar begeleid je twee eerstejaarswerkgroepen.

Er worden acht bijeenkomsten van twee uur gepland voor deze werkgroepen. Tijdens de eerste bijeenkomst in de introductieweek maken de studenten kennis met elkaar, de tutor en met jou. Tijdens de volgende bijeenkomsten in periode 1 komen praktische en organisatorische zaken aan de orde, maar ook zaken die gericht zijn op (studie)vaardigheden, zoals wettenbundels hanteren, bibliotheekinstructie, presenteren, debatteren, pleiten (oefenrechtbank), onderzoek doen, arresten lezen, wettenbundel hanteren etc.. 
Naast de bijeenkomsten met je werkgroepen heb je voorbereidingsbijeenkomsten met je medementoren en neem je deel aan een verplichte training didactische vaardigheden in de laatste week van augustus 2019.

Profiel:
- je beschikt over communicatieve, didactische en sociale vaardigheden;
- je hebt aan het einde van het collegejaar 2018-2019 minimaal 120 ECTS behaald met als gemiddeld resultaat een (afgeronde) 7[HI(1]  ;
- je beschikt over een oplossingsgerichte en flexibele instelling.
- ervaring in het begeleiden van studenten tijdens bijvoorbeeld de introductieweek, matchingsdagen en/of bachelorvoorlichtingsdagen is een pré. 

Aanstelling:
Je wordt aangesteld als studentmentor via Top select. Het betreft een tijdelijke aanstelling gedurende periode 1 (10 weken, 7 uur per week). Deelname aan de training didactische vaardigheden is verplicht laatste week van augustus 2019. De overige bijeenkomsten worden ingepland op basis van jouw onderwijsrooster. Je onderwijsrooster is het enige waar we rekening mee kunnen houden, we verwachten dat je ander activiteiten om je rooster heen plant.  

Sollicitatie en inlichtingen:
Je sollicitatiebrief (met CV) vóór 22 mei a.s. per mail sturen naar studiepunt.rechten@uu.nl Als je vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met Ireen Holtzer. Vermeld in je email-bericht je telefoonnummer! De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 mei a.s. Mocht er een moment zijn waarop je absoluut verhinderd bent, vermeld dit dan in je sollicitatie. Als je vanwege een exchange programma in het buitenland zit plannen we een gesprek via facetime met je in.