GEZOCHT: EDI workshop begeleiders voor de introductieperiode collegejaar 2022-2023: doe jij mee?

Beste student,

De Universiteit Utrecht wil een inclusieve universiteit zijn waar iedereen zich thuis voelt. Onderdeel hiervan is hoe studenten onderling met elkaar omgaan en we willen eerstejaars bachelor studenten zich hiervan meteen bewust maken door ze een EDI workshop aan te bieden.

In de introductieperiode van het collegejaar 2022-2023 voeren we een pilot uit bij twee Nederlandstalige opleidingen. Voor uitvoering van de pilot zijn we op zoek naar workshop begeleiders.

We zijn op zoek naar jou als je:

• Actief wilt bijdragen aan een meer inclusieve universiteit;
  • Het belangrijk vindt om op een respectvolle en open manier met je medestudenten om te gaan;
  • Geïnteresseerd bent in groepsprocessen en werkvormen en de rol van workshopbegeleider bij je past;
  • De komende maanden (mei-juni-september) voldoende tijd hebt om een trainingsprogramma te volgen (ongeveer 16 uur per maand);
  • Tijdens de opleidingsintroductie (week van 5 september en de week van 12 september) 2022 beschikbaar bent om een aantal workshops te verzorgen.

Wat levert het jou op:

• Je leert meer over diversiteit en inclusie en wat je zelf kunt doen om hieraan bij te dragen;
  • Je hebt inbreng in de inhoud van de workshop voor UU bachelor studenten;
  • Je krijgt een opleiding om deze EDI workshop te begeleiden;
  • Je doet ervaring op als workshop begeleider;
  • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor je inzet (dit is ongeveer 44 euro per maand, in totaal 132 euro);
  • Je ontvangt een certificaat;
  • Je kunt dit op je CV zetten.

De training van de workshopbegeleiders vindt plaats op:

• Maandag 23 mei van 13-17h (LIVE)
  • Woensdag 1 juni van 13-15.30h
  • Woensdag 15 juni van 13-15.30h
  • Maandag 20 juni van 13-15.30h
  • Donderdag 23 juni van 13-17h (LIVE)

Het is de bedoeling dat je aan de gehele training deelneemt.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk op 8 mei een e-mail naar M.F.J.vanVlimmeren@uu.nl met daarin:

• Wie je bent (3 zinnen)
  • Wat je hebt met het onderwerp EDI (max 3 zinnen)
  • Waarom je dit wilt doen (max 3 zinnen)

Voor meer informatie kun je tot 29 april via de mail contact opnemen met mij via M.F.J.vanVlimmeren@uu.nl.

Vriendelijke groet,

Ria