4 december 2019

Geneeskundestudent Richard Horenberg ontvangt ECIO Frank Award

Richard Horenberg, student Geneeskunde en coördinator van het Platform Onbeperkt Studeren, heeft op 2 december de allereerste ECIO Frank Award ontvangen.

Deze award erkent en waardeert studenten met een ondersteuningsbehoefte die dagelijks extra inspanning, motivatie en werk leveren. Het Expertisecentrum inclusief onderwijs (voorheen Handicap + Studie) reikte op 2 december deze award uit.

Platform Onbeperkt Studeren

Richard is initiatiefnemer van het prijswinnende Platform Onbeperkt Studeren. Uit zijn onderzoek in 2016 naar toegankelijkheid op de universiteit bleek dat er behoefte was aan een plek toegewijd aan studeren met een functiebeperking. Sinds de oprichting in 2017 coördineert Richard het platform en zorgt, naast zijn fulltime studie, voor de dagelijkse sturing. Het Platform bestaat uit studenten met een functiebeperking, die hierdoor hun eigen ervaringen positief inzetten. Onder leiding van Richard verzorgen ze voorlichtingen en beleidsveranderingen, voeren onderzoeken uit, bieden een buddyprogramma aan en stimuleren activiteiten voor betere aansluiting op de arbeidsmarkt.

Andere prijswinnaars en genomineerden

De andere winnaar is Jelle Meuwissen. Hij is student student social work aan de Hogeschool Utrecht. Als ervaringsdeskundige op het gebied van Rouw- en Verlieskunde inspireert en stimuleert hij lotgenoten met workshops en gesprekken op het gebied van verlies van gezondheid. De andere genomineerden waren Jiska Stad-Ogier, Universiteit Leiden, Jelle Meeuwissen, Hogeschool Utrecht, en Emma Hoogenraad, Saxion Hogeschool Enschede.

Meer informatie?

Lees het artikel op ScienceGuide, ga naar de ECIO website of lees het interview met Richard Horenberg.