6 februari 2019

Geen aanwezigheidsplicht tijdens onderwijsstaking 15 maart

Tijdens de landelijke onderwijsstaking van vrijdag 15 maart geldt op de Universiteit Utrecht geen aanwezigheidsplicht. Het college van bestuur onderschrijft het pleidooi van de actievoerders.

Afspraken over de stakingsdag

Net als bij de WOinActie-dag op 14 december jl. worden gelden de volgende voorwaarden:

• De aanwezigheidsplicht vervalt voor alle activiteiten.
  • UU-gebouwen blijven open.
  • Onderwijs gaat door, tenzij de docent besluit het onderwijs te annuleren.
  • Het is geen tentamenweek, maar er kunnen toetsen zijn. Deze gaan in principe door. Ga je staken, dan wordt een alternatief geboden of word je worden verwezen naar de vervangende toets. Je verliest geen tentamenkans omdat je je bij de examencommissie kunt beroepen op overmacht.

De stakingsdag is een initiatief van de Algemene Onderwijsbond (AOB) en de vakbond FNV. Ook WOinActie heeft laten weten zich bij de staking aan te sluiten.

College van bestuur ondersteunt doel acties

Het college van bestuur staat achter het doel van de acties en geeft studenten de mogelijkheid mee te doen. Het college van bestuur is blij met de aandacht die voor de kwetsbare positie van het hoger onderwijs wordt gevraagd en de roep om de financiële knelpunten op te lossen.

Meer weten

Meer informatie over de landelijke onderwijsstaking vind je hier en via WOinActie, of neem contact op met je docent.