Geef je op voor het European Youth Event in Straatsburg

Europarlementariër Dorien Rookmaker nodigt studenten uit voor het European Youth Event!

Zij is op zoek naar enthousiaste jongeren met interesse in de politiek. Heb jij altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat in het Europees Parlement? Op 9 en 10 juni organiseert het Europees Parlement het European Youth Event, in het Europees Parlement in Straatsburg. Tijdens deze dagen kan jij heel even in de schoenen te staan van een Europarlementariër! Europarlementariër Dorien Rookmaker organiseert tijdens dit event verschillende workshops waar je aan mee kan doen. Daarnaast kun je deelnemen aan het reguliere programma van het European Youth EventTopics die hier o.a. aan bod komen zijn: climate justice, education, migrationen digitalisation.

Verder is er een European Youth Event Village met interactieve stands waar je meer te weten kunt komen over carrièremogelijkheden in de EU en instellingen zoals de VN. In de EYE Village bevindt zich ook een levende bibliotheek en worden er verschillende openluchtconcerten gegeven.

Op het event krijg je de mogelijkheid om met jongeren uit de hele Europese Unie te werken, aan de toekomst van Europa. Je kunt hier jouw ideeën delen en vormgeven. Ook kun je zo je netwerk uitbreiden. Er worden 10 jongeren geselecteerd, die namens Dorien Rookmaker het EYE mogen bezoeken. Voor het bezoek aan Straatsburg wordt er een financiële bijdrage geleverd voor de accommodatie en het vervoer.

Meer informatie over het European Youth Event kun je vinden op de ETE website.

Heb je verdere vragen? Dan kun je terecht bij het office van Dorien Rookmaker via Dorien.rookmakeroffice@europarl.europa.eu.

Je kunt je uiterlijk 23 maart opgeven!