12 maart 2020

Fysiek onderwijs gaat niet door

De raad van bestuur van het UMC Utrecht heeft besloten het contact onderwijs van de faculteit Geneeskunde per vrijdag 13 maart 2020 te annuleren. Deze beslissing heeft dan ook betrekking op de opleidingen: Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Biomedical Sciences en Klinische Gezondheidswetenschappen. Dit betekent dat al het contact onderwijs, zoals hoor-, werkcolleges, praktijkonderwijs, practica en tentamens niet doorgaan. Het Hijmans van den Berghgebouw wordt voor studenten gesloten; dit geldt ook voor het studielandschap. Ook als je vakken volgt van andere faculteiten van de Universiteit Utrecht, kan je vanaf 13 maart deze niet continueren.

Dit besluit is genomen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan en de continuïteit van zorg voor patiënten te kunnen waarborgen.

Vandaag heb je via je students-e-mail aanvullende informatie vanuit jouw opleiding ontvangen.

Oplossingen voor het onderwijs

Alle opleidingen werken op dit momenten aan mogelijke oplossingen om het onderwijs op een andere manier door te laten gaan en om maatregelen te nemen om mogelijk studievertraging te voorkomen. Samen met de docenten werkt de opleiding aan de inzet van digitaal onderwijs voor op korte termijn. De opleiding houdt je op de hoogte via je students-e-mail account van de Universiteit Utrecht.

Vragen?

Je kunt telefonisch contact opnemen met het Studie-informatiepunt (STIP) met vragen die verband houden met dit besluit.
9.00 – 17.00 uur (werkdagen)
Het e-mailadres is: STIP@umcutrecht.nl