Finalist voor ECHO Award 2023

Ieder jaar reikt ECHO Expertisecentrum Diversiteitsbeleid awards uit. Dit zijn prijzen voor succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond* die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting.

De prijs creëert kansen voor studenten om een gelijkwaardige uitgangspositie te bereiken en draagt bij aan een dialoog die maatschappelijke uitdagingen erkent en de kracht van diversiteit illustreert. Dit jaar is UU-student Martha Gabriela Sánchez Martínez finalist voor de ECHO Award WO 2023!

Profielfoto van Martha Gabriela Sánchez Martínez

Martha heeft haar bacheloropleiding afgerond bij University College Utrecht en volgt nu een masteropleiding in Religious Studies. Haar docent, Chiara Robbiano, heeft haar voorgedragen. Martha is opgevallen, omdat ze naast het behalen van uitstekende studieresultaten, zich ook op allerlei manieren heeft ingezet voor diversiteitsprojecten in en naast haar studie en in de samenleving. Martha's benadering van diversiteit is uniek, door haar creativiteit, passie en moed. Ze weet als geen ander haar visie te vertalen naar de praktijk. Daarmee toont zij een inspirerend voorbeeld voor medestudenten, aankomend studenten, en de opleiding en universiteit als geheel.

Na voordracht treden kandidaten automatisch toe tot de ECHO Ambassadors Community, een netwerk van maatschappelijk betrokken studenten en (young) professionals die door de jaren heen zijn voorgedragen. Tijdens de eerste jurybijeenkomst in september heeft de jury vanuit 28 nominees de finalisten voor de ECHO Award 2023 geselecteerd. Er zijn dit jaar 11 finalisten verspreid over de ECHO Award HBO, ECHO Award WO, Law & Tax Award en Beta Techniek Award. De winnaars zullen op 7 december tijdens de ceremonie van de ECHO Award bekend gemaakt worden. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan de University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

*ECHO is zich bewust van de veranderende context ten aanzien van de term ‘niet-westers’. Klik hier voor de definitie die ECHO hanteert voor niet- westers.