Fietsers, hardlopers en chauffeurs gezocht voor Roparun

Over vijf weken is het zover! Dan doet het Roparunteam van het UMC Utrecht weer mee aan de Roparun. Door ziekte en afmeldingen is het team echter met spoed op zoek naar hardlopers, fietsers en chauffeurs. Dus heb jij altijd al eens in het pikkedonker door Frankrijk willen navigeren? Wil je letterlijk je grenzen verleggen? Doe dan mee met de Roparun en meld je aan!

Tijdens het pinksterweekend leggen honderden teams lopend en rijdend meer dan 500 kilometer af in estafettevorm van Frankrijk naar Rotterdam. Dit doen zij allemaal om geld op te halen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. “Het is ieder jaar weer een bijzondere ervaring om mee te maken. Je loopt overdag, maar ook ’s nachts in het pikkedonker door Frankrijk”, vertelt Leendert van den Dool, ICT-engineer bij de directie Informatie Technologie. Leendert is één van de teamcaptains en heeft al meerdere keren meegedaan. 

Feestelijk onthaald

“Sommige plaatsen langs de route maken er een heel feest van. Zo organiseert de Belgische plaats Zeele altijd een dorpsfeest als de Roparun langskomt. Dat is hartstikke gezellig om daar dan doorheen te lopen. Ook de laatste 40 kilometer voor Rotterdam word je in iedere stad feestelijk onthaald. Die sfeer en gezelligheid zorgen voor een unieke ervaring. Het is ook leuk om je collega’s eens in een andere omgeving te leren kennen!” 

Wanneer?

Zaterdag 18 mei 2024 vertrekt het Roparunteam naar Frankrijk, waar ze ’s middags van start gaan. Het Roparunteam bestaat uit een groep A en een groep B. “Iedere groep bestaat uit lopers, fietsers, chauffeurs en een sportmasseur. Om de 1,5 km wisselen de lopers van een groep elkaar af. Na 5,5 uur wisselen de groep elkaar af. Dan kan de andere groep slapen, eten en een massage krijgen.” Na een afstand van 500 kilometer worden de honderden teams maandag 20 mei feestelijk onthaald op de Coolsingel in Rotterdam”

Meld je aan! 

“Doordat er ieder jaar collega’s bijkomen of vertrekken, heb je ook ieder jaar een andere teamsamenstelling. Momenteel zijn we nog op zoek naar fietsers, hardlopers en chauffeurs. We zoeken chauffeurs voor onderweg, maar ook voor op de laatste dag om de twee campers en een busje van Rotterdam naar het UMC Utrecht te brengen. En als je het leuk vindt om niet alleen te rijden, maar ook een stuk te fietsen of hardlopen dan is dat ook mogelijk.  

Ben jij die hardloper, fietser of chauffeur, die het team zoekt? Meld je dan voor vrijdag 26 april aan bij Leendert van den Dool (teamcaptain) Kijk voor meer informatie over de Roparun op www.roparun.nl 

Goede doel 

Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan goede doelen, instellingen of projecten die bijdragen aan de missie van Stichting Roparun. Elk jaar ondersteunt de Stichting Roparun honderden doelen. Zo heeft het UMC Utrecht ook al meerdere keren een bijdrage ontvangen, bijvoorbeeld voor het realiseren van een familiekamer, hometrainer met game-element, het opknappen van de wachtkamer dagbehandeling oncologie, Keppie slaapmutsen en een Paxman hoofdhuidkoeler. 

Roparun 2019 Zeele
Roparun 2022 Twente