13 januari 2022

Extra beveiliging universitaire e-mail

Er wordt door de UU continu gewerkt aan de beveiliging van IT-systemen. Dit geldt ook voor het verbeteren van de SPAM-filters van de universitaire e-mail. Hiermee willen we de kans op bijvoorbeeld phishing minimaliseren.

Vanaf 17 januari wordt er een extra waarschuwing in beeld gebracht wanneer je e-mail ontvangt van iemand waarmee je nog nooit eerder hebt gemaild (een zogenaamd ‘eerste contact e-mail’). We adviseren dan extra waakzaam te zijn op de legitimiteit van de e-mail. Deze mededeling ziet er als volgt uit:

Controleer regelmatig de map ’SPAM’

Daarnaast raden we aan om met enige regelmaat (bijvoorbeeld één keer in de maand) de map ‘SPAM’ van je e-mailbox te controleren. Het kan in een enkel geval voorkomen dat een legitieme e-mail ten onrechte wordt gemarkeerd als SPAM.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.