EWUU & Challenges

Wat is EWUU? De alliantie van Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Utrecht University en University Medical Center Utrecht (EWUU) is een samenwerkingsverband dat samen complexe problemen probeert aan te pakken. Deze unieke samenwerking brengt een diverse reeks van kennis en talent samen om belangrijke maatschappelijke veranderingen aan te pakken. 

De challenges: EWUU zal een reeks challenges organiseren die zich richten op verschillende relevante onderwerpen. Deze challenges voor studenten zijn ontworpen om innovatief denken, te stimuleren en studenten praktische ervaring te bieden bij het aanpakken van echte wereldproblemen. Hier is een beknopt overzicht van de challenges dit jaar: 

  1. Dutch Dairy Student Challenge: Deze challenge onderzoekt duurzame oplossingen voor de zuivelindustrie, met als doel de overgang naar duurzaamheid te bevorderen. 
  2. BITT (BIO-TECH-MED NUTRITION INTERDISCIPLINARY TEAM TRAINING): BITT daagt deelnemers uit om oplossingen te ontwikkelen die het welzijn van patiënten verbeteren door technische, medische en voedingsaspecten van hun behandeling aan te pakken. 
  3. Planetary Health and Climate Resilient Health Systems Challenge: Het doel van deze challenge is om betere relaties tussen mensen en de natuurlijke systemen van de aarde te identificeren en vast te stellen, zodat aan maatschappelijke behoeften kan worden voldaan zonder de natuur te overbelasten. 
  4. Interuniversity Sustainability Challenge: Deelnemers zullen zich voorstellen en plannen hoe een stad moet aanpassen aan een temperatuurstijging van 1,5 graden Celsius, rekening houdend met de uitdagingen die de opwarming van de aarde met zich meebrengt. 

Verworven vaardigheden: Deelname aan deze challenges rust studenten uit met een breed scala aan vaardigheden, waaronder maar niet beperkt tot: 

  • Transdisciplinaire samenwerking 
  • Omgaan met onzekerheid 
  • Communicatievaardigheden 
  • Netwerken 
  • Creativiteit 

Meer informatie? 

Check de website van EWUU.