2 september 2019

Evenementen in UU-gebouwen tot 17.00 uur alcoholvrij

Alcoholvrije dranken

Het alcoholbeleid binnen de gehele Universiteit Utrecht is sinds vandaag gelijkgetrokken: borrels en evenementen in en rondom universiteitsgebouwen tijdens kantoortijd (tot 17.00 uur) zijn alcoholvrij. Dit geldt voor medewerkers, studenten én externen. Uitzonderingen: het Academiegebouw, het Universiteitsmuseum, de Botanische Tuinen en Parnassos.

Hoe werkt het in de praktijk?

• Alleen alcoholvrije dranken vóór 17.00 uur
    Vanaf 1 september 2019 zijn alle borrels en evenementen in en rondom de universiteitsgebouwen tot 17.00 uur alcoholvrij. Dit geldt voor medewerkers, studenten en externen. Uitzonderingen: het Academiegebouw, het Universiteitsmuseum, de Botanische Tuinen en Parnassos.
  • Geen sterke drank
    Er wordt nergens sterk alcoholhoudende (15% of meer) drank geschonken, met uitzondering van in de Faculty Club.
  • Externe locaties
    Als je een UU-evenement op een externe locatie houdt, gelden de regels van de desbetreffende exploitant. The Basket en Olympos zijn ook externe locaties.
  • Externe verhuringen
    Op werkdagen geldt voor externen dat voor 17.00 uur geen alcohol wordt geschonken. Op weekenddagen bepaalt de evenementorganisator of er voor 17.00 uur alcohol wordt geschonken.

Welke alternatieven worden geboden?

Via de Sodexo-bestelportal kun je diverse alcoholvrije alternatieven bestellen.

• De alcoholvrije borrelkar biedt opties als bier 0.0, Radler 0.0, alcoholvrije wijn, ginger ale en thijsthee gember/limoen en appel/netel. Deze duurzame ijsthee wordt gemaakt met afgekeurd fruit.
  • Bij maatwerkbestellingen zijn er diverse mogelijkheden: bijvoorbeeld alcoholvrije, mousserende opties en alcoholvrije cocktails (mocktails).

Hoe wordt gehandhaafd?

De UU-cateraars verstrekken geen alcohol wanneer evenementen voor 17.00 uur plaatsvinden.

Lees meer over het alcoholbeleid.

Marjon van der Kaa: m.l.vanderkaa@uu.nl