10 oktober 2019

Ervaar je ongewenst gedrag? Vraag hulp

Deze week vindt de landelijke Week van de Veiligheid plaats. Ook bij de Universiteit Utrecht besteden we hier aandacht aan. Vandaag: sociale veiligheid.

Sociaal veilig

Onze universiteit vindt het belangrijk dat studenten en medewerkers zich sociaal veilig voelen tijdens hun studie of werk. Het uitgangspunt is: we behandelen elkaar met respect.

Wat is ongewenst gedrag?

Toch kan het gebeuren dat je te maken krijgt met ongewenst gedrag. Bijvoorbeeld als een medestudent of collega toenadering zoekt en je dat als ongewenst of onveilig ervaart. Andere voorbeelden zijn (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie, geweld of pesten.

Vraag hulp aan deskundigen

Ervaar je ongewenst gedrag? Dan zijn er deskundige collega’s die je in een dergelijke situatie kunnen helpen.

Voor hulp kan je terecht bij:

Maak een afspraak

Heb je behoefte aan een vertrouwelijk gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn? Dat kan. Maak een afspraak met één van de hierboven vermelde vertrouwenspersonen. Ze helpen je graag.