Educational Worldview Journeys Pilot Geneeskunde: Ga je mee op reis in je eigen wereldbeeld?

“Inspiring, mindful and useful!”-student over de Educational Worldview Journey. In drie middagen word je aan de hand van vernieuwende leermethoden uitgenodigd om diepgaand op je eigen wereldbeeld te reflecteren (“explore”), in gesprek te gaan met mensen met andere wereldbeelden (“exchange”), en je eigen wereldbeeld in de grotere context te plaatsen van zowel de ecologische crisis als de grote mogelijkheden die dit tijdperk biedt (“expand”).

Wat haal je eruit? Je zult meer leren over hoe jij zelf naar de wereld kijkt en waar dat vandaan komt, hoe je op constructieve wijze in gesprek kan met mensen die heel anders denken, en hoe je jezelf wilt zien in positie tot de grote vraagstukken van deze tijd. Onze vraag: past de Educational Worldview Journey ook in het geneeskunde onderwijs van de UU? En op welke manier? We onderzoeken deze vraag door de wereldbeeldenreis met jullie te doorlopen!

Praktisch
Wanneer: dinsdagmiddag 13 juni - 20 juni - 27 juni 14:00-16:30 (3x2.5 uur) plus ± 1 uur voorbereiding per sessie
Voor wie: medewerkers, studenten, docenten, coördinatoren
Doel: Kennismaken met de wereldbeeldenreis en onderzoeken of deze binnen Geneeskunde past, en op welke manier
*Deelname is gratis*
Meer informatie via: Jopke Janmaat, Planetary Health Impuls Team UMCU (j.janmaat-4@umcutrecht.nl) of Bernice van der Lecq, beleidsmedewerker Geneeskunde (b.m.vanderlecq-2@umcutrecht.nl)

Deze leerreis is ontwikkeld in de Global Sustainability Science Bachelor aan de UU.