DUB zoekt studenten voor themamagazine over aanpak studiestress

Brekend nieuws. DUB werkt aan een tijdschrift over studentenwelzijn voor én door Utrechtse studenten. Wil jij als studentredacteur meedenken, artikelen schrijven en misschien ook foto’s maken? Meld je dan snel aan. Je krijgt er nog voor betaald ook.

Je studententijd de mooiste tijd van je leven? Als je alle verhalen over psychische problemen en prestatiedruk hoort, ga je daar sterk aan twijfelen. Is het echt zo erg gesteld met het mentale welzijn van Utrechtse studenten? En ligt dat dan aan de studenten zelf? Aan hun ouders en de maatschappij? Of moet er vooral naar de universiteit worden gekeken voor oplossingen?

Vind jij dit interessante vragen? Dan ben jij misschien een van de vijf studenten die we zoeken voor onze nieuwe studentenredactie. Samen met de journalisten van DUB gaat die een magazine maken dat eind dit jaar verspreid wordt in alle gebouwen van de UU.

Wie zoeken we?
Studenten die willen meedenken over studentenwelzijn op de universiteit en het verbeteren daarvan. Je moet ook graag eens willen snuffelen aan het journalistenvak. Ervaring is niet nodig. Belangrijker is dat je enthousiast bent. Het is natuurlijk wel een vereiste dat je graag schrijft en / of fotografeert.

Wat bieden we?
In ieder geval een leuke en leerzame ervaring. En de kans om eigen journalistieke producties te maken. Je krijgt daarbij begeleiding en feedback. Daarnaast bieden we een vergoeding voor gemiddeld tien uur per week via Topselect. De werkzaamheden vinden plaats tussen eind mei en begin september. De ene week zul je wat meer moeten doen dan de andere. Maar dat gaat allemaal in overleg, en je kunt ook gewoon op vakantie.

Hoe moet je je aanmelden?
Als je geïnteresseerd bent, stuur dan voor 10 mei je cv en een motivatiebrief van maximaal 500 woorden naar coördinator Xander Bronkhorst . Schrijf in je brief waarom je mee wilt doen en doe één suggestie voor een artikel dat je zelf graag in zo’n tijdschrift zou willen lezen.

En dan verder?
We willen al op korte termijn aan de slag. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 16 tot en met 20 mei. Aarzel dus niet en meld je aan!

We maken het magazine met financiële ondersteuning vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Dat stelt geld beschikbaar om studenten te helpen om de dingen die ze tijdens de coronacrisis hebben gemist zo snel mogelijk weer in te halen: op sociaal gebied, op studiegebied, maar ook waar het gaat om oriëntatie op een latere loopbaan.