Doof of slechthorend? Ontvang calamiteitenmeldingen op je smartphone

Voor veel studenten is het vanzelfsprekend wanneer zij het ontruimingssignaal horen bij een calamiteit, dat zij daar zelfstandig op kunnen acteren. Maar hoe zit dat bij dove en slechthorende studenten die dit signaal niet (goed) kunnen horen?

Voelbaar en zichtbaar meldingen ontvangen

Voor dat probleem heeft de universiteit een oplossing bedacht: doven en slechthorenden kunnen een app op hun telefoon installeren om op deze manier voelbaar en zichtbaar meldingen te ontvangen bij calamiteiten en ontruimingen. Hierdoor zijn zij niet (meer) afhankelijk van anderen en kunnen zij zelfstandig handelen.

Aanmelden

Wil jij hier gebruik van maken? Neem dan contact op met Jeroen Nagtegaal, hoofd bhv. Hij helpt je met het installeren en instellen van de app. Ook geeft hij daarnaast verdere uitleg over het gebruik van de app. Het is helaas technisch niet mogelijk om dit zelf te doen.

Toegankelijkheid en inclusie

De UU streeft ernaar om een inclusieve universiteit te zijn en iedereen gelijke kansen te bieden. Daarom wordt onder andere de toegankelijkheid van de gebouwen verbeterd. Hier valt dit project ook onder. Heb je vragen over deze gebouwverbeteringen? Neem dan contact op met communicatievenc@uu.nl.