9 april 2018

Doe mee met de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting en win een stedentrip

Als student wil je prettig en betaalbaar wonen in de stad waar je studeert. Dit klinkt eenvoudig, maar de praktijk is soms anders. Als je op kamers wilt in je studentenstad krijg je vaak te maken met wachttijden en soms kleine, dure kamers. Studentenhuisvesters proberen daar met hulp van universiteiten en gemeentes iets aan te doen. Zij bouwen betaalbare studentenwoningen en houden daarbij rekening met jouw woonwensen.

Je kunt meedoen tot 1 mei via www.wonenalsstudent.nl. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten. Je kunt de vragenlijst ook invullen via je smartphone. Als je deelneemt maak je kans op een stedentrip naar keus ter waarde van 400 euro. Na de zomer zullen resultaten worden gepresenteerd op de website.

Wat wordt er met je antwoorden gedaan?

De resultaten van het woonwensenonderzoek worden samen met gegevens uit andere bronnen verwerkt in de ‘Landelijke Monitor Studentenhuisvesting’. Door deze monitor weten studentenhuisvesters hoeveel studenten er de komende jaren in de studentensteden komen wonen en vooral ook hóe zij willen wonen. Deze kennis gebruiken ze om het benodigde aantal en het type studentenwoningen per studentenstad te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren.