11 april 2019

Doe mee met de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting en win een stedentrip

Als student wil je prettig, veilig en betaalbaar wonen in de stad waar je studeert. Dat is in een populaire studentenstad gemakkelijker gezegd dan gedaan. Studentenhuisvesters willen met hulp van onderwijsinstellingen en gemeenten het woningaanbod voor studenten vergroten door meer betaalbare studentenhuisvesting te bouwen.

Jouw mening is van groot belang. Daarom vragen we je om mee te doen aan deze enquête.

Het zijn zo'n 40 vragen en invullen duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt de vragenlijst ook invullen via je smartphone. Als je meedoet maak je kans op een stedentrip ter waarde van 400 euro.

Meedoen met de enquête

Om erachter te komen hoeveel studenten er de komende jaren in verschillende steden studeren en hoe studenten willen wonen wordt jaarlijks in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de ‘Landelijke Monitor Studentenhuisvesting’ uitgevoerd. Deze enquête is onderdeel daarvan. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, universiteiten, hogescholen, de Landelijke Studentenvakbond en studentenhuisvesters.

Wat wordt er met je antwoorden gedaan?

De resultaten van de enquête worden samen met gegevens uit andere bronnen verwerkt in de 'Landelijke Monitor Studentenhuisvesting'. Deze monitor wordt gebruikt om het benodigde aantal en het type studentenwoningen per studentenstad te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren. De vragenlijst blijft tot 26 april 2019 actief. Na de zomer zullen de resultaten worden gepresenteerd op de website www.wonenalsstudent.nl.

Heb je vragen of opmerkingen over deze enquête? Mail dan naar wonenalsstudent@abf.nl.