Dit zijn wij live!

Deze week start Dit zijn wij, een UMC Utrecht brede campagne over sociale veiligheid – (on)gewenst gedrag, gericht op alle studenten én medewerkers van het UMC Utrecht. Met deze campagne willen we gaan werken aan een stimulerende, inclusieve en sociaal veilige omgeving waar we open naar elkaar zijn en het beste in elkaar naar boven halen. Dit zijn wij, dat zijn wij samen. Doe je mee?

Wat gaat er gebeuren?

We zetten belangrijke onderwerpen op de agenda om met elkaar te bespreken en zo te ontdekken waar we trots op zijn en waar we juist beter in willen worden. Eén voor één lichten we deze onderwerpen uit. Je gaat zichtbaar gaan zijn op de plekken waar we samen leren en werken. Het eerste onderwerp is (on)gewenst gedrag. Komende tijd kun je als student op verschillende plekken posters en banners tegenkomen met stellingen waarop je kunt reageren en die helpen een gesprek op gang te brengen over gewenst en ongewenst gedrag. Op die posters staat ook een QR-code naar de website waar je meer informatie over Dit zijn wij kunt vinden. Ook vind je hier uitleg over wat je kunt doen en bij wie je terecht kunt als je als student zelf last hebt van ongewenst gedrag, als je ongewenst gedrag ziet gebeuren, als je in vertrouwen wordt genomen door iemand of als je wordt aangesproken op ongewenst gedrag. Tot slot vind je er handige tips en tools om je op weg te helpen. De website wordt de komende tijd steeds verder ontwikkeld. De input van studenten is onmisbaar geweest in de totstandkoming van Dit zijn wij.  

Doe je mee?

Iedereen die leert en werkt bij het UMC Utrecht draagt bij aan een prettige en sociaal veilige omgeving. Daarom rekenen we ook op jou!

  • Verdiep je in de onderwerpen die voorbijkomen 
  • Geef (digitaal en anoniem) je mening op stellingen op de website en praat erover met je studiegenoten, begeleiders, docenten, collega’s of je team.  
  • Ga met de voor jou geschikte toolkit aan de slag  

Heb je vragen, wil je onderwerpen voorstellen, heb je kijk-, lees- of leertips? Deel ze dan met ons via ditzijnwij@umcutrecht.nl. Het Dit zijn wij projectteam gaat met alle input aan de slag en kijkt of, hoe en wanneer we het kunnen gebruiken.

Wil je meedenken en deelnemen aan denktankbijeenkomsten? Stuur dan een mail naar studentbegeleiding@umcutrecht.nl