27 juli 2020

Diploma-uitreikingen gaan weer van start vanaf september

Voor alle studenten die in het collegejaar 2019-2020 zijn afgestudeerd organiseren we een diploma-uitreiking in het najaar (onder voorbehoud dat er geen verscherping komt van de coronamaatregelen). Op de website van je opleiding zie je op welke datum de uitreiking is.

Formeel afgestudeerd en dan?

Zodra je formeel bent afgestudeerd, krijg je van het Examensecretariaat een mailtje met daarin een link naar een formulier waarin we je vragen in te vullen of je je diploma zelf komt ophalen of dat het moet worden opgestuurd naar het buitenland. Op die manier weten wij wat er met je diploma moet gebeuren. Afhankelijk van je afstudeerdatum kun je dan het volgende verwachten:

Afgestudeerd tussen september 2019 t/m februari 2020

Als het goed is, heb je van ons een e-mail gekregen over de uitreiking en de link naar het formulier. Heb je geen mail ontvangen (ook niet in je spambox)? Laat het ons dan weten door te mailen naar ExamensecretariaatGW@uu.nl met als onderwerp Vraag link uitreiking + je studentnummer.

Diploma ophalen

In de loop van september kun je je diploma op afspraak ophalen bij het Studiepunt. Neem een geldig ID mee. Op onze pagina over Afstuderen geven we regelmatig updates over de diploma's van welke opleidingen al klaarliggen. Moet iemand je diploma namens jou ophalen? Stuur dan een mail naar ExamensecretariaatGW@uu.nl.

Diploma per post laten versturen

Als je je diploma per post wilt laten versturen, krijg je uiterlijk in oktober van ons bericht over de verzending.

Afgestudeerd tussen maart en juni 2020

Diploma ophalen

Je diploma is helaas nog niet klaar in september. 5 dagen na de diploma-uitreiking kun je je diploma op afspraak ophalen bij het Studiepunt. Neem een geldig ID mee. Moet iemand je diploma namens jou ophalen? Stuur dan een mail naar ExamensecretariaatGW@uu.nl.

Diploma per post laten versturen

Als je je diploma per post wilt laten versturen, krijg je uiterlijk een maand na de diploma-uitreiking van ons bericht over de verzending.

Afgestudeerd in juli of augustus 2020

Na het formele bericht van je afstuderen, krijg je binnen een week een e-mail over de uitreiking en de link naar het formulier.

Geen gasten mee

Helaas is het, in verband met corona, niet toegestaan om gasten mee te nemen naar de uitreiking. In plaats daarvan organiseren we een livestream en nemen we de ceremonie op. Je krijgt de links hiervan uiteraard te zijner tijd per mail toegestuurd.

Heeft je diploma haast?

In de meeste gevallen kun je voor de aanmelding bij een vervolgopleiding en/of een toekomstige werkgever volstaan met een afstudeerverklaring. Deze kun je zelf 3 weken nadat je formeel bericht hebt gekregen dat je bent afgestudeerd, downloaden bij DUO. Heb je je afstudeerverklaring of diploma eerder nodig? Stuur dan een e-mail naar ExamensecretariaatGW@uu.nl. Zet in de onderwerpregel Spoed diploma nodig + je studentnummer en geef duidelijk aan wat de deadline is en je motivatie.