16 juli 2018

Ding mee naar de Elsevier/Johan de Witt-scriptieprijs

Elsevier-Johan de Witt-scriptieprijs

Heb je een scriptie geschreven over de Republiek der Nederlanden in de 17e eeuw? Ding dan mee naar de Elsevier/Johan de Witt-scriptieprijs. De prijs bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1500,-, een boekenpakket, een jaarabonnement op het weekblad Elsevier en een jaar lidmaatschap Vrienden van De Wit. Voor de beste bachelorscriptie geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,- .

De prijs wordt dit jaar voor de 5e keer uitgereikt door de historische vereniging Vrienden van De Wit samen met het weekblak Elsevier en heeft als doel historisch onderzoek naar het belangrijke tijdvak van de 17e eeuw te stimuleren.  Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in het weekblad Elsevier en op de websites van Elsevier en van Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen een boekenpakket. De prijsuitreiking heeft plaats tijdens een speciale bijeenkomst op 26 januari 2019.

Eisen

Je scriptie moet voldoen aan de volgende eisen:

  • geschreven in het Nederlands of het Engels
  • bachelor- of masterscriptie
  • vóór 1 september 2018 succesvol afgerond
  • niet ouder dan 3 jaar

Je mag je scriptie slechts één keer indienen. 

Inleveren

Deadline: vrijdag 7 september 2018
Indienen: digitaal als word- of pdf-document sturen naar scriptieprijs@vriendenvandewitt.nl

Eerdere winnaars

De prijs voor de beste masterscriptie werd vorig jaar gewonnen door UU-studente Emma Mojet met haar scriptie getiteld Early Dutch Interest in Newtonian Mathematics.

Meer informatie

Vrienden van de Witt