DGK Nieuwsbericht 31 mei 2022

Beste studenten,

Dit is de studentennieuwsbrief van 31 mei 2022 van de faculteit Diergeneeskunde om studenten te informeren over (onderwijs)zaken die bij onze opleidingen spelen.

Praktische onderwijszaken

Studielandschap Androclus aangepast t.b.v. voorlopige huisvesting bachelor Zorg, Gezondheid en Samenleving

In het nieuwe academisch jaar zal de nieuwe opleiding bachelor Zorg, Gezondheid en Samenleving (ZGS) gebruik maken van het Androclus gebouw voor het aanbieden van onderwijs. Hiervoor worden er twee nieuwe onderwijsruimtes gebouwd in het Studielandschap op de 1e verdieping. Om plek te maken voor deze ruimtes zullen een aantal kasten in het Studielandschap verhuisd worden. Dit kan overlast geven van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 juni. We raden je daarom van harte aan om tijdens die dagen gebruik te maken van andere beschikbare zelfstudieplekken. De daadwerkelijke verbouwing vindt plaats in juli. Lees meer

Herziene master Diergeneeskunde


Update opbouw programma van de herziene master 

Het herziene masterprogramma is opgebouwd in drie delen: het uniforme deel, de differentiatie en de profilering. Door alle delen heen zijn er de zogenaamde ‘Donderdagmiddagen’. Hieronder vind je een update over de differentiatie, de profilering en de donderdagmiddagen. Informatie over het uniforme deel was eerder al te vinden op de studentensite.

Op de studentensite vind je het Schema nieuwe master-curriculum vanaf 2022, informatie over de aanmeldprocedure en een FAQ .

Informatie voor bachelorstudenten

Update optimalisatie Bachelor 2022

In september 2022 start het eerste jaar van de geoptimaliseerde bachelor. In 2023 en 2024 wordt de bachelor respectievelijk ingevoerd in jaar 2 en 3. Belangrijke redenen voor de optimalisatie van de bachelor Diergeneeskunde zijn het verhogen van de studeerbaarheid en het vergroten van de vrije keuzeruimte voor studenten, zodat zij gemakkelijker cursussen kunnen volgen buiten ons eigen cursusaanbod. Het nieuwe curriculum bachelor vanaf september 2022 vind je hieronder in een schema weergegeven.

Inschrijven voor de toetsing ‘oude’ curriculum (2007)

Inschrijfperiode onderwijs 2022-2023, Semester 1
 

  • Inschrijving: maandag 30 mei t/m vrijdag 24 juni 2022
  • Na-inschrijving: maandag 22 en dinsdag 23 augustus 2022
  • Start onderwijs: maandag 5 september 2022

Tip: Heb je problemen met het vinden van de juiste cursussen? Vink 2021 uit en kies voor 2022.

Eerstvolgende aanmelddeadlines master Diergeneeskunde

De deadline van september is gewijzigd naar vrijdag 7 oktober.

Deadline aanmelden master Diergeneeskunde Check en lotingsprocedureOntvangen plaatsingsbericht & toelatingsbewijs
8-jul-225-aug-22
7-okt-22 (gewijzigd)21-okt-22

Informatie voor masterstudenten

Inschrijfperiode master keuzecursussen 2022-2023, Semester 1

Inmiddels zijn de voorinschrijvingen van de keuzecursussen Diergeneeskunde gesloten en is de reguliere inschrijving geopend (maandag 30 mei t/m vrijdag 24 juni 2022). In deze periode kan je je op de gewone manier in (en uit) schrijven voor cursussen waar nog plaatsen beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn er ook cursussen bij andere faculteiten waarvoor je je mag inschrijven. De na-inschrijvingsdagen zijn op maandag 22 en dinsdag 23 augustus 2022.

Van Bul naar Baan – 6 juli

Na een (flink) aantal jaren studeren is voor jou als student het einde bijna in zicht! Je studeert binnen het komende (half) jaar af.

Maar wat moet je allemaal regelen en wat komt er dus bij het afstuderen kijken? Hoe vind jij nou de baan die bij je past en op welke arbeidsvoorwaarden moet je goed letten? Dat leer je deze avond (in het Androclus) tijdens de ‘Van Bul naar Baan’ avond georganiseerd door de Faculteit Diergeneeskunde en het Platform Jonge Dierenartsen. Lees meer.


Algemene informatie

Huisvesting Diergeneeskunde 


We bouwen aan toekomstbestendige huisvesting voor onze faculteit. Er komt een nieuw en duurzaam faculteitsgebouw en een nieuwe onderzoeks- en onderwijsfaciliteit voor landbouwhuisdieren bij De Tolakker. Daarnaast worden enkele bestaande gebouwen aangepast aan ‘de eisen van de tijd’.

Bijeenkomst nieuwe huisvesting Diergeneeskunde – maandag 20 juni

Op 20 juni van 15.30-16.15 uur wordt er een bijeenkomst georganiseerd om je bij te praten over de nieuwe huisvesting Diergeneeskunde. Binnenkort volgt de uitnodiging met meer informatie.

Wat wil jij weten over de nieuwe huisvesting van Diergeneeskunde?

Welke vragen zou jij graag beantwoord willen hebben? Deel je vragen via onderstaande button, dan we die alvast mee in de voorbereiding van de bijeenkomst. 

Geef je vraag over de nieuwe huisvesting door

Boekpresentatie 200 jaar Diergeneeskunde op 23 juni!

Ter ere van 200 jaar Diergeneeskunde, wordt er op 23 juni op de faculteit een kleurrijk jubileumboek, boordevol foto's en verhalen over Diergeneeskunde gepresenteerd. Dierenartsen, medewerkers, studenten en andere betrokkenen komen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Aanmelden voor de boekpresentatie kan via deze link. 

Heb jij al een boek besteld? Studenten kunnen kosteloos een exemplaar bestellen.
Op = op, dus stuur snel een mailtje naar: 200jaar-dgk@uu.nl

Nieuwe datum jubileumfeest Diergeneeskunde: 23 september 2022

Op 23 september 2022 vieren we feest, dubbel feest! Omdat de opleiding diergeneeskunde 200 jaar bestaat, en de Diergeneeskundige Studenten Kring 90 jaar. Dat willen we natuurlijk samen vieren met onze studenten, medewerkers en alumni. Aanmelden voor het feest kan binnenkort. Het feest dat eerder gepland was op 24 juni bij Down Under komt daarmee te vervallen.

Resultaten enquête studentencommunicatie Diergeneeskunde

In totaal hebben 79 studenten de enquête over studentencommunicatie ingevuld. Daarvoor hartelijk dank! Gemiddeld genomen zijn studenten redelijk tevreden (6,4) met de algemene studentencommunicatie over onderwijsvernieuwingen en andere ontwikkelingen vanuit de faculteit. Over specifieke onderwerpen wisselt de tevredenheid. Een van de verbeterpunten die uit de toelichtingen naar voren komt is dat studenten vaker en meer e-mails willen ontvangen over belangrijke onderwijszaken of als er updates zijn over belangrijke onderwerpen (zoals De nieuwe master Diergeneeskunde en De nieuwe huisvesting). De resultaten worden besproken met de projectteams en andere betrokkenen om te komen tot concrete verbeteracties. Ook bij het samenstellen van deze nieuwsbrief zullen wij de verbeterpunten meenemen. Lees meer over de resultaten

Tot slot

Heb je feedback en/of suggesties voor de studentennieuwsbrief? Vul het feedbackformulier op de website in of mail naar: a.m.rijkaart@uu.nl

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neem gerust contract op met OSZ.