DGK Nieuwsbericht 29 april 2022

Beste studenten,

Dit is de studentennieuwsbrief van 29 april 2022 van de faculteit Diergeneeskunde om studenten te informeren over (onderwijs)zaken die bij onze opleidingen spelen.

Informatie voor bachelorstudenten

Samen studeren voor 4e of hogerejaars studenten in de bachelor

Als 4e of hogerejaars student in de bachelor kan het lastiger zijn om je op een prettige manier voor te bereiden op een tentamen of herkansing. Soms volg je het onderwijs niet meer en ben je vooral bezig met zelfstudie. Dit kan eenzaam en frustrerend zijn. Samen studeren met iemand die in hetzelfde schuitje zit, kan dan een fijne oplossing zijn. Je kunt dan samen bijvoorbeeld casussen voor VKR3 doornemen, naar een oefenmoment voor de stationstoets van DHV3 gaan of afspreken op een vaste dag in het Studielandschap te studeren.

Dus ben je op zoek naar een studiemaatje om je voor te bereiden op de toetsing in periode 4 en/of de herkansingsweken in juli? Meld je dan bij studieadviseur Aster Steijlen (a.d.steijlen@uu.nl). Zij brengt de aangemelde studenten met elkaar in contact zodat er studiemaatjes of een studiegroepje kan ontstaan.

Informatie voor masterstudenten

Inschrijven keuzecursussen master DGK 2022-2023 - periode 1 

In mei kun je je voorinschrijven voor de keuzecursussen Diergeneeskunde die in periode 1 van start gaan. In de tabel vind je alle belangrijke data op een rij:  

Periode 1 (blok 1A/1B)VanTot en met
Voorinschrijven23-5-202225-5-2022
Intrekken voorinschrijving 25-5-2022
Loting voorinschrijving26-5-202227-5-2022
Reguliere inschrijving30-5-202224-6-2022
Uitschrijven 23-8-2022
Na-inschrijven22-8-202223-8-2022

De keuzecursussen die je in 2022-2023 - periode 1 bij de faculteit Diergeneeskunde kan volgen zijn:

Naam keuzecursusCursuscodeStart
Ethiek voor dierenartsenDKM-ETHseptember
Neurobiologie van GedragDKM-NBGseptember
Tropical animal healthDKM-TAHseptember
Communicatie en marketingDKM-CMseptember
EzelsDKM-K-EZEseptember
HerpetologieDKM-K-HPToktober (week 41 t/m 45)

Praktische onderwijszaken


Afspraak maken bij de studieadviseurs

Loopt je studievoortgang niet zo als je zou willen, heb je vragen over jouw studieplanning of wil je praten over persoonlijke problemen? Weet dat je welkom bent op de spreekuren van de studieadviseurs. Zij denken graag met je mee. Je kunt een afspraak maken kan via de studentensite.

Online proctoring als bijzondere toetsvoorziening

Vanaf periode 4 wordt online proctoring enkel ingezet als bijzondere toetsvoorziening voor studenten met bijzondere omstandigheden. Wil je als student gebruik maken van deze toetsvoorziening, richt je dan tijdig tot de examencommissie. De examencommissie besluit over inzet van deze toetsvoorziening.

Werkcolleges vanaf periode 4 weer volledig op locatie

Vanaf periode 4 wordt al het onderwijs weer op locatie aangeboden en word je verwacht aanwezig te zijn. Dit betekent dus ook dat werkcolleges niet meer via Teams te volgen zijn. Hoorcolleges worden zoals altijd gewoon opgenomen en zijn terug te kijken.

Financiële compensatie bij studievertraging door overmacht

Als je door overmacht studievertraging hebt opgelopen, kan de Universiteit Utrecht in sommige gevallen helpen door deze studievertraging financieel te compenseren via afstudeersteun. Lees meer.

Studeer aan meerdere universiteiten met één druk op de knop

Sinds kort kun je heel eenvoudig via het online platform EduXchange.nl cursussen volgen bij Eindhoven University of Technology (TU/e) en Wageningen University & Research (WUR).

Algemene informatie

Wat wens jij Diergeneeskunde voor de komende 200 jaar toe?

Die vraag stelden we tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in januari. Dat leverde mooie complimenten en wensen voor onze faculteit op. Daar is een wensenposter van gemaakt. Vandaag, 29 april 2022, is het Wereldwensdag en onthult studentassessor Jesse Tijssen de poster. Heb jij hem al gespot?

Huisvesting Diergeneeskunde

Doorontwikkeling Utrecht Science Park rondom de faculteit

Komende jaren wordt het Utrecht Science Park (USP) doorontwikkeld naar een levendig gebied waar ontmoeten, kennis delen en interdisciplinair samenwerken centraal staan. In de regio USP Oost wordt duurzame en toekomstbestendige huisvesting voor Diergeneeskunde gerealiseerd. Parallel daaraan wordt het gebied rondom onze gebouwen opnieuw ingericht. Dit gebeurt aan de hand van een gebiedsplan en kavelplan. Deze plannen worden komende tijd door de directie Vastgoed & Campus (V&C) in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde opgesteld. Lees meer.

Pim Klamer gestart als programmamanager nieuwe huisvesting Diergeneeskunde

Op 1 maart is Pim Klamer gestart als programmamanager nieuwe huisvesting Diergeneeskunde. Hij neemt het stokje over van Marije Werelds, die deze rol ad interim naast haar eigen functie als domeinhoofd IT, Huisvesting & Veiligheid (IHV) vervulde. Lees meer.

Vacatures

Meer nieuws

 

Tot slot

Heb je feedback en/of suggesties voor de studentennieuwsbrief? Vul het feedbackformulier op de website in of mail naar: a.m.rijkaart@uu.nl

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neem gerust contract op met OSZ.