DGK Nieuwsbericht 26 november 2021
Beste studenten,
Dit is de studentennieuwsbrief van 26 november 2021 van de faculteit Diergeneeskunde om studenten te informeren over (onderwijs)zaken die bij onze opleidingen spelen.
> Direct naar de informatie voor bachelorstudenten
> Direct naar de informatie voor masterstudenten
Algemene informatie
Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor het DGK onderwijs?
Met elke nieuwsbrief die we schrijven zijn de maatregelen steeds net weer iets aangepast of worden bijna weer aangepast. Hou daarom vooral de centrale UU website (https://www.uu.nl/informatie-coronavirus) en de UU Coronavirus updates per mail in de gaten. Na elke persconferentie legt de UU in deze mail naar álle studenten en medewerkers uit wat de consequenties voor het onderwijs bij de UU zijn.
1,5 meter afstand
Sinds 23 november is de 1,5-meter maatregel weer wettelijk verplicht, maar dit geldt niet tijdens het volgen van onderwijs of tijdens tentamens. Houd wel 1,5 meter afstand als je door de gangen loopt (met mondkapje op) of buiten bent.
Free lunch – blijf elkaar in kleine groepjes ontmoeten
Ondanks deze beperkingen willen we zo veel als kan de kleinschalige ontmoetingen tussen studenten blijven faciliteren in onze gebouwen. Om die ontmoetingen wat aantrekkelijker te maken biedt de faculteit volgende week dinsdag 30 november en donderdag 2 december een ‘free lunch’ aan in het Androculus-gebouw en kun je bijvoorbeeld weer eens met je mentorgroepje afspreken.
Houd voor meer informatie over de ‘free lunch’ de social media van de D.S.K. in de gaten. Je kunt je lunch gebruiken in de kantine, een werkgroepruimte die vrij is, of een geboekte ruimte via Resourcebooker. Dit zijn bijeenkomsten die als onderwijsgerelateerde activiteit nog steeds zijn toegestaan. Maar daar gebruik van en eet smakelijk!
Wellbeing week - hoe gaat het met jou?
Afgelopen week, van 22 tot 26 november, werden er een hele week lang activiteiten omtrent welzijn georganiseerd voor alle studenten van de UU. Ook na deze week kun je deelnemen aan activiteiten die bijdragen aan een goede (mentale) gezondheid en welzijn. Je kunt trainingen en online programma’s volgen of in gesprek gaan met een mede-student of coach. Bespreek je liever in een persoonlijk gesprek wat er in de weg staat, dan kun je ook een afspraak met de studieadviseur of een studentenpsycholoog maken.
Onderwijsvernieuwing Diergeneeskunde 2022
Vanaf academisch jaar 2022 worden er een aantal dingen verbeterd in de bacheloropleiding Diergeneeskunde en zal de faculteit een herziene master Diergeneeskunde aanbieden. Lees meer.
Informatie voor bachelorstudenten
Masterplaatsing LH-VV vervroegd naar 20 december
In verband met sluiting van de faculteit, zal in december de controle wie er bachelor-geslaagd zijn en geplaatst kunnen worden voor de master Landbouwhuisdieren een week eerder plaats vinden. Namelijk op: 20 december.
Aanmeldprocedures master LH-VV 2021-2022 en herziene master Diergeneeskunde 2022-2023
De aanmeldprocedures voor de masteropleiding Gezondheidszorg landbouwhuisdieren en veterinaire volksgezondheid en de herziene master Diergeneeskunde zijn verschillend. Lees meer over beide aanmeldprocedures.
Heb jij je al ingeschreven voor het 2e semester?
Als je onderwijs wilt volgen in semester 2, vergeet je dan niet in te schrijven voor de cursussen. De reguliere inschrijfperiode loopt nog t/m zondag 28 november. Meer info over inschrijven.
Informatie voor masterstudenten
Feestelijke afronding voor Honours studenten Diergeneeskunde
Zeven getalenteerde studenten die het afgelopen jaar het facultaire Master Honours (HP) traject volgden, ontvingen op 1 november hun getuigschrift. Lees meer.
Master Honours studenten Diergeneeskunde 2021
Inschrijving master keuzecursussen nog open t/m zondag 28 november
Wil je een keuzecursus volgen in februari? Schrijf je dan op tijd in. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer informatie over inschrijven.
Kijk verder dan je eigen vakgebied en verdien studiepunten
In het voorjaar van 2022 organiseert Studium Generale twee programma's die je als student (in de avonduren) kunt volgen voor studiepunten en kunt gebruiken voor de vrije keuzeruimte: Duurzaamheid als wereldbeeld en Wetenschapsfilosofie. Lees meer.
Meer nieuws
Studenten dingen met gps-chip mee naar 'beste idee varkensland'
Vorige week gingen Lieke Braam en Dirk van der Wielen (studenten Diergeneeskunde) naar de studentenchallenge van Het beste idee van varkensland (HBIVV) in Boxtel. Zij hebben, samen met studenten van Aeres Barneveld en Yuverta Boxtel, de studentenchallenge gewonnen en mogen hun idee gaan pitchen in de finale op 9 december. Lees meer.
Help jij mee meer zicht te krijgen op oorzaken van afstudeerstress bij masterstudenten Diergeneeskunde?
Doel van de onderzoeksstage van Laura van ’t Zand is om te kijken hoeveel studenten afstudeerstress ervaren, wat de oorzaken hiervan zijn en of er concrete adviezen gegeven kunnen worden die deze stress verminderen. De enquête bestaat uit 6 vragen en kost je slechts 5 minuten om te beantwoorden.
Help bij het verbeteren van de communicatiekanalen van de UU
In deze enquête krijg je alle ruimte om je mening te delen en mee te helpen aan het meten en verbeteren van de studentcommunicatie op UU-niveau! Lees meer.
Vacatures
- Vacature: student-medewerker Life Sciences consortia (~32 uur pw). Vind jij het interessant om je (internationale) veterinaire kennis en ervaring uit te breiden? Word student-medewerker voor verschillende onderzoeksconsortia van de faculteit Diergeneeskunde en kijk je ogen uit. Lees meer.
- Vacature: student-medewerker (~32 - 38 uur pw). Vind jij het interessant om mee te werken aan een wetenschappelijk onderzoek naar luchtverontreiniging en gezondheid? Word student-medewerker bij het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht en kijk je ogen uit. Lees meer.
Tot slot
Heb je feedback en/of suggesties voor de studentennieuwsbrief? Vul het feedbackformulier op deze pagina in of mail naar: a.m.rijkaart@uu.nl
Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neem gerust contract op met OSZ.