DGK Nieuwsbericht 23 juli 2021

Beste studenten,

Dit is de studentennieuwsbrief van 23 juli 2021 van de faculteit Diergeneeskunde om studenten te informeren over (onderwijs)zaken die bij onze opleidingen spelen.

In de maand augustus wordt er geen studentennieuwsbrief gepubliceerd. De volgende studentenieuwsbrief verschijnt weer in september 2021.

> Direct naar de informatie voor bachelorstudenten
> Direct naar de informatie voor masterstudenten

Algemene informatie

Onderwijs collegejaar 2021-2022 

We gaan er tot nader order vanuit dat we in blok 1 van volgend collegejaar weer volledig “normaal” onderwijs geven, dus zonder 1,5 meter afstand. Met die gedachte zijn de roosters op dit moment ook voorbereid. Voor het geval de coronasituatie er na de zomer toch minder gunstig voor staat dan verwacht wordt er ook een fall back-scenario uitgewerkt, waarbij er wel 1,5 meter afstand zal moeten worden gehouden. Het kabinet zal op 13 augustus een besluit nemen over de coronamaatregelen voor het nieuwe studiejaar, waarna wij binnen een aantal dagen een update zullen geven over het onderwijs bij Diergeneeskunde in een nieuwsbericht op de Studentensite.

Onderwijsdag augustus wordt verschoven

De jaarlijkse Onderwijsdag die in augustus zou plaats vinden wordt verschoven naar een later moment in het jaar in verband met onzekerheid rondom de coronamaatregelen op dit moment.

Vraag je gratis zelftesten nu nog aan 

Studenten en medewerkers van de UU kunnen gratis zelftesten aanvragen (levertijd 3-7 dagen) via: https://www.zelftestonderwijs.nl/ Door student en medewerkers te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen sneller worden opgespoord. Vraag de testen nu nog aan, het kan zijn dat deze voorziening binnenkort stopt.

Openingstijden van gebouwen in de zomerperiode deels gewijzigd

Openingstijden Androclus zomer 2021 (26 juli tot en met 27 augustus)
Maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 19:30 uur (receptie aanwezig)

Openingstijden bibliotheek zomerperiode (van 10 juli t/m 29 augustus 2021)
De Universiteitsbibliotheek in het Utrecht Science Park en de binnenstad is op doordeweekse dagen open van 8.00 uur tot 18.00 uur en in het weekend gesloten.

Op zoek naar een leuke bijbaan?

Check het nieuws op de studentensite, als je op zoek bent naar een baantje als student-assistent. Daar staan op dit moment meerdere leuke oproepen tussen!
 

Informatie voor bachelorstudenten

Na-inschrijfdagen onderwijs 1e semester: 23 en 24 augustus

Per ongeluk vergeten je in te schrijven voor de bachelor cursussen van semester 1? Tijdens de na-inschrijfdagen is het nog mogelijk om je in- of uit te schrijven voor onderwijs in het 1e semester. 

FAQ nieuwe master aangevuld

De lijst met veel gestelde vragen over de nieuwe master Diergeneeskunde is aangevuld. Je vindt de FAQ nieuwe master hier: https://students.uu.nl/dgk/diergeneeskunde/praktische-zaken/aanmelden-m…

Informatie voor masterstudenten

Na-inschrijving master keuzecursussen: 23 en 24 augustus

Tijdens de na-inschrijfdagen is het nog mogelijk je in- of uit te schrijven voor de keuzecursussen van blok 1.

Save the date - Ready Vet Go! 28 oktober 2021

Het evenement voor alle jaren masterstudenten en recent afgestudeerd dierenartsen met workshops, speeddates, pubquiz en diner.

Meer nieuws 

Visiedocument Diergeneeskunde 2030: Onderzoek, onderwijs en de faculteit over 10 jaar

Het visiedocument, de stip op de horizon voor ons nieuwe faculteitsgebouw, is af. De visieteams Onderwijs, Onderzoek en Kantoor hebben een visie geformuleerd op de faculteit van de toekomst. Je kunt het Visiedocument Diergeneeskunde 2030 vinden op Blackboard, in de community DGK Interne Studentencommunicatie.

Klaar om te starten met ontwerp nieuwbouw op de Tolakker

Arjan Stegeman, afdelingsvoorzitter Landbouwhuisdieren, vertelt samen met projectmanager huisvesting Kirsten Reijneveld over de totstandkoming van het Programma van Eisen (PvE) voor de nieuwe Onderwijs- en Onderzoeksfaciliteit (O&O-faciliteit) op de Tolakker. Je kunt het interview nu vinden op Blackboard, in de community DGK Interne Studentencommunicatie.

Provet Cloud vervangt Vetware

We gaan dit jaar afscheid nemen van het ziekenhuisinformatiesysteem Vetware. Na een Europese aanbesteding, hebben we het systeem Provet Cloud geselecteerd. Op dit moment zijn diverse werkgroepen bezig met de implementatie van het nieuwe systeem. Lees meer.

Tot slot

We wensen jullie een hele fijne zomerperiode en kijken er naar uit jullie weer te verwelkomen in september!

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, neem gerust contract op met OSZ.

Bereikbaarheid OSZ

  • Je kunt van maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 uur bellen met vragen (030 253 4858)
  • Daarnaast kun je ook altijd een mail sturen naar: osz.vet@uu.nl
  • De OSZ-balie in het Androclus is gesloten.