DGK Nieuwsbericht 18 maart 2022

Beste studenten,

Dit is de studentennieuwsbrief van 18 februari 2022 van de faculteit Diergeneeskunde om studenten te informeren over (onderwijs)zaken die bij onze opleidingen spelen.

Informatie voor bachelorstudenten

3e jaars: informatieavond doorstroomtijd - dinsdag 5 april

Je bent bijna klaar met je bachelor en staat te popelen om te beginnen met je master! Je bent niet de enige en daarom kan het zo zijn dat je niet gelijk aansluitend aan je bachelor aan de master kan beginnen. We snappen heel goed dat je vragen hebt over deze doorstroomtijd. Mag je wel in je SSH-kamer blijven wonen? En, mag je aan het werk als paraveterinair? Hoe lang duurt die doorstroomtijd nu precies en wanneer mag ik dan beginnen met mijn master?

Om antwoord te geven op deze en andere vragen, organiseert Jaarkern 3, samen met studieadviseur Trudi Miltenburg en studentassessor Jesse Tijssen, een informatieavond voor alle derdejaarsbachelor studenten. Er zullen ook ervaringen gedeeld worden van studenten die nu in hun doorstroomtijd zitten! De avond zal plaats vinden op dinsdag 5 april om 17:15 en duurt ongeveer een uurtje, met aansluitend een kleine borrel met pizza's! Wil jij hier bij zijn? Houd de website van de D.S.K. in de gaten!

2e en 3e jaars: oproep UKP-Brigade

Zit je in het tweede of derde jaar van de Bachelor en wil je graag al wat meer praktisch bezig zijn? De UKP heeft in het voorjaar en zomer een krappe bezetting en kan jouw hulp goed gebruiken. Meld je daarom aan voor de UKP-brigade! Lees meer.

1e jaars: bijeenkomst Honours Programma - maandag 4 april 2022

Het introductieprogramma is vrij toegankelijk voor alle eerstejaarsstudenten, onafhankelijk van gemiddelde cijfer. Het programma vindt plaats op maandag 4 april van 10:00 tot 10:45 uur. Studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan het honoursprogramma dienen zich voor 28 maart aan te melden door een e-mail te sturen naar honours.bachelor.dgk@uu.nl

Informatie voor masterstudenten

Kom bijpraten met de master onderwijsdirecteur Cornélie Westermann

Op maandag 28 maart is er van 16.30-17.30 uur een (hybride) inloopuurtje waarin je met al je vragen en opmerkingen over het masteronderwijs terecht kan. Kom langs op locatie in C1.36 in het Androclus of doe mee via Teams in de studenten community Diergeneeskunde.

Inschrijving master keuzecursus 'primate social behaviour' nu open!

De master keuzecursus 'primate social behaviour' die gegeven zal worden door vooraanstaand universiteitshoogleraar Frans de Waal in juni 2022 staat nu open voor inschrijving. Lees meer

Algemene informatie

Studentensite vernieuwd

De studentensite is in een nieuw jasje gestoken. Zo zien enkele kopjes er iets anders uit, is de menubalk onder de header geplaatst en is er een duidelijker visueel onderscheid tussen de centrale informatie en de opleidingsinformatie. Lees meer.

Vragenlijst studentencommunicatie Diergeneeskunde sluit a.s. maandag

Heb jij je mening al gegeven over de informatievoorziening vanuit de faculteit over praktische zaken, de nieuwe huisvesting, de nieuwe master, de bachelor-optimalisatie, corona-maatregelen en studentenwelzijn? De vragenlijst sluit a.s. maandag. In de volgende studentennieuwsbrief zullen we meer over de uitkomsten melden. 

This Is UU-Week plaats

Van 19 t/m 21 april 2022 vindt de This Is UU-Week plaats. Tijdens deze week kun je allerlei leuke activiteiten doen op het gebied van sport, cultuur en kennis. Lees meer.

Programma This is UU-week

Getuigen gezocht aanrijding Yalelaan dinsdag 22 februari

De politie onderzoekt een ongeval tussen een fietsster en een auto op de Yalelaan waarbij een 57-jarige fietsster zwaargewond is geraakt. Lees meer.