DGK Nieuwsbericht 18 februari 2022

Beste studenten,

Dit is de studentennieuwsbrief van 18 februari 2022 van de faculteit Diergeneeskunde om studenten te informeren over (onderwijs)zaken die bij onze opleidingen spelen.

> Direct naar de informatie voor bachelorstudenten
> Direct naar de informatie voor masterstudenten

! Storing mailboxen OSZ en International Office verholpen !

Wij ontvangen weer e-mails!

Heb je een e-mail gestuurd op dinsdag, woensdag of donderdag (15-17 februari) en nog geen antwoord? Stuur hem dan alsjeblieft nog een keer. 

 

Wat vind jij van de nieuwsbrieven en onze studentencommunicatie?

Via de studentensite, nieuwsbrieven en e-mail informeren we studenten over belangrijke onderwerpen die spelen bij de faculteit Diergeneeskunde (bijvoorbeeld de nieuwe huisvesting en de nieuwe master). Hoe tevreden ben jij over deze communicatie? En hoe kunnen we de communicatie volgens jou verbeteren? We horen het graag! 

Je vult de korte vragenlijst van 5 vragen binnen 1 a 2 minuten in!

Alvast heel erg bedankt. 

Algemene informatie

Hoopvol vooruit kijken en omschakelen

We zijn ontzettend blij met de versoepelingen die afgelopen week zijn aangekondigd. In de samenleving en in jullie studie- en studentenleven zal weer veel meer kunnen! Veel mensen hebben hier enorm naar uitgekeken. Maar soms kost het ook tijd om weer om te schakelen. Je moet misschien vroeger je bed uit, weer wennen aan alle prikkels of je maakt je zorgen nu veel maatregelen vervallen. Maak dit bespreekbaar en stem dingen af, je bent niet de enige.

Vanaf 21 februari geen intekenlijsten meer voor hoorcolleges 

Nu het maximum van 75 personen in de collegezaal vervalt, zijn vanaf maandag 21 februari alle geroosterde studenten weer welkom bij de hoorcolleges van Diergeneeskunde. Voor studenten die afwezig zijn door ziekte of quarantaine zullen in ieder geval tot vrijdag 25 februari de hoorcolleges live worden gestreamd. Er volgt binnenkort meer informatie over het streamen en/of opnemen van hoorcolleges na 25 februari.

Regeling online proctoring toetsen verlengd tot periode 4

De mogelijkheid om bij ziekte of quarantaine de toets te maken met behulp van online proctoring wordt verlengd tot periode 4 (maandag 25 april). Verder blijft gelden: wil je als student gebruik maken van deze speciale voorziening, dan dien je je uiterlijk 24 uur vóórdat de toets begint aan te melden bij OSZ (osz.vet@uu.nl). Er wordt dan door OSZ een mail gestuurd met de details over het gebruik van online proctoring. Let wel: mocht je korter dan 24 uur voor aanvang van de toets ziek worden óf in quarantaine moeten, dien dan een verzoek in bij de bachelor examencommissie voor deelname aan de herkansing. De herkansing telt dan als eerste kans. Je behoudt daarna nog recht op een herkansing.

Samen voor sociale veiligheid

Sociale veiligheid is een belangrijk thema binnen de Universiteit Utrecht en de faculteit Diergeneeskunde. We moeten samen opstaan tegen elke vorm van ongewenst gedrag. Kom je in aanraking met ongewenst gedrag bij anderen of jezelf, dan vragen we je hier actie op te ondernemen. Op students.uu.nl vind je meer informatie over ongewenst gedrag en hoe je daar melding van kan maken. 

Aanvraagformulier NPO-gelden - Faculteit Diergeneeskunde 

De Nederlandse overheid heeft de Universiteit Utrecht middelen toegekend om corona-achterstanden bij studenten te herstellen. Dit heet het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Hierbij wordt expliciet de inbreng gevraagd van studenten, studentenorganisaties en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Zij kunnen meedenken over de besteding van het geld, meewerken aan projecten, subsidies aanvragen en ideeën insturen. 

Erkende studentenorganisaties kunnen in het collegejaar 2021-2022 eenmalig een lumpsumbedrag krijgen als zij activiteiten organiseren in 2021-2022 die bijdragen aan de doelstellingen van NPO. De voorwaarden zijn terug te lezen op bestuurlijkactiefutrecht.nl. Erkende veterinaire studieverenigingen zijn: Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.), Veterinaire Studenten Rijvereniging ‘De Solleysel’, Hygieia, V.V.F.C. ‘De Uithof’, Archaeopteryx, Dierenartsen zonder grenzen en de Veterinaire Hippische vereniging. 

Daarnaast kunnen (niet-erkende) studentenorganisaties, faculteiten, medewerkers of anderen een aanvraag indienen via onderstaand aanvraagformulier. 

Aanvraagformulier NPO-gelden Faculteit Diergeneeskunde 
Nationaal Programma Onderwijs

VETLINK - hoe zie jij de toekomst?

VETLINK – 11 maart 2022

11 maart 2022 is het dan zover, de 2e editie van VETLINK! Onder de slogan 'hoe zie jij de toekomst' zullen er verschillende lezingen en workshops zijn over het veterinaire werkveld en jouw toekomstige plaats daarin. Ben je 2e of 3ejaars bachelorstudent? Dan sta je al ingeschreven! Masterstudenten kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier

Informatie voor bachelorstudenten

Bijpraten met de onderwijsdirecteur Theo van Haeften: doe mee en stel je vragen! 

Er staat per jaarlaag opnieuw een sessie met de met onderwijsdirecteur ingepland. Deze worden online gehouden en er is ruimte voor al je vragen en opmerkingen. Alle bijeenkomsten vinden plaats via Teams in de Studentencommunity Diergeneeskunde. Voel je vrij om aan te sluiten! 
 

  • Jaar 1: donderdag 24 februari, 9.30 – 10.30 uur
  • Jaar 2: woensdag 2 maart – 11.00 – 12.00 uur
  • Jaar 3: woensdag 23 februari – 11.00 – 12.00 uur

Sluit aan bij de kliniekpresentaties van de Bachelor HP-community

Wil je nog meer ervaring opdoen met klinisch redeneren en leren van je studiegenoten? Sluit dan aan bij de kliniekpresentaties van de Honours community op 8 maart om 15:00 uur. Er worden vier casussen  gepresenteerd, er zijn docenten aanwezig en is er ruimte voor vragen en discussie. De bijeenkomst vindt plaats in de collegezaal van GD (Yale108 - HJG CZG). 

Honours Programma Bachelor Diergeneeskunde: ook iets voor jou?

Wil je méér uit je studie halen en je talenten optimaal ontwikkelen? Door het volgen van het HP krijg je de kans om je te verbreden over de grenzen van je eigen bachelor heen! Op de studentensite vindt je meer informatie. Geïnteresseerd? Volg het introductieprogramma! Aanmelden vóór 28 maart via: honours.bachelor.dgk@uu.nl

Informatie voor masterstudenten

Introductie Provet Cloud

Dit weekend is het zo ver. Vetware wordt vandaag aan het einde van de dag afgesloten en gedurende de nacht wordt de informatie overgezet naar PROVET Cloud (de spoedkliniek en de verpleging van gezelschapsdieren uitgezonderd). Zodra alle gegevens uit Vetware overgezet zijn, ontvangt iedereen login gegevens voor PROVET Cloud via de mail. Tijdens de livegang is er ondersteuning aanwezig om iedereen te helpen die er even niet uit komt. Voor studenten die momenteel in het klinische deel van de master zitten of binnenkort gaan starten is er een online ‘demonstratie’ van het programma geweest. Je kunt de bijeenkomst terugkijken in de Teamsomgeving ‘Studentencommunity Diergeneeskunde’ in het kanaal ‘Master studenten Diergeneeskunde’. 

Meer nieuws

Wij zijn op zoek naar jouw ideeën over het verbeteren van het Diergeneeskunde onderwijs!

Heb jij een idee voor…

  • Het activerend(er) maken van onderwijs?
  • Het toepassen van feedback in onderwijs?
  • Het trainen van vaardigheden in onderwijs?
  • Het integreren van digitaal toetsen in onderwijs?
  • Het beter betrekken van studenten in onderwijs?
  • Het gebruik van proefdiervrije methoden?

Laat het de werkgroep Onderwijsinnovatie dan weten! Ze gaan graag in gesprek om jouw idee samen verder vorm te geven en de mogelijkheden te bespreken. Lees meer.

Tip van de studieadviseur

Wil jij je studievaardigheden verbeteren en je studeergedrag veranderen? Ken jij deze trainingen/workshops en studietips al? 

Cursus ‘Slim studeren’
Tentamenworkshop
Aantekeningen maken. Wat werkt beter: pennen of tikken?
Antwoorden veranderen tijdens tentamens. Altijd afgaan op je eerste indruk?

Tot slot

Heb je feedback en/of suggesties voor de studentennieuwsbrief? Vul het feedbackformulier op de website in of mail naar: a.m.rijkaart@uu.nl

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neem gerust contract op met OSZ.