16 april 2019

Deelname onderzoek: Het reduceren van stress en het verhogen van de mentale gezondheid van studenten

Bron: Gerd Altmann, Pixaby

Het is bekend dat studenten mentale druk en stress kunnen ervaren. In het dagelijkse leven moet een student allerlei zaken managen, studie, werk, privézaken, vriendschappen en relaties, het opbouwen van een CV, het bijhouden van sociale media etc. Kortom, door al deze zaken kunnen studenten mentale druk en stress ervaren.

Dit is een uitnodiging om mee te doen aan een korte enquête (in het Engels) van 10 minuten. Het doel is om meer inzicht te krijgen, hoe jij als student gemotiveerd kunt worden om te sporten om zo je mentale gezondheid te vergroten en stress te reduceren. 

Een manier om dit te bereiken is het gebruik van mobiele apps waarmee je sportieve doelen kunt stellen en kunt bijhouden wat de voortgang is van je gestelde doelen. Deze app kan je ook tekstuele en visuele feedback geven over de voordelen om je doelen te bereiken.

Met deze enquête krijgt de onderzoeker meer inzicht hoe een mobiele app zo kan worden ontworpen, dat studenten ook ondersteund worden om doelen te stellen en te behalen.

Deze enquête vul je anoniem in. Je mag op elk gewenst moment stoppen en hoeft hiervoor geen reden op te geven.

Link survey: https://buas.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8Im7tW22o0MonxH.

Meer informatie?

Indien je meer informatie wilt hebben over stress en/of over mentale druk, of behoefte hebt om te praten, neem dan contact op met een student-psycholoog. Meer informatie vind je op https://students.uu.nl/afspraak-maken-met-een-studentenpsycholoog.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoeker Michèle Gerbrands (Adviseur Innovatie Biomedical Sciences): m.c.gerbrands@umcutrecht.nl