Debat op 15 juni: ‘Weg met de cijfers’

Samen van ideeën wisselen over onderwijsinnovaties, verbeteringen, vernieuwingen. Vanuit het Onderwijscentrum willen we graag meer en doeltreffend in gesprek met studenten en docenten. Met een debat onder de titel ‘Weg met de cijfers’: toetsing ja, maar niet langer met cijfers als toetsingsmiddel. Save the date en kom ook naar een prikkelend debat op woensdag 15 juni, van 17.00 tot 19.00 uur.

‘Met cijfers word ik een betere arts.’ ‘Zonder cijferbeoordelingen zijn we internationaal een lachertje.’ ‘Profileren kan op een andere manier, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk.’ Dit zijn enkele stellingen waarover tijdens dit debat twee panelgroepen onder leiding van een scherpe moderator met elkaar én met het publiek in discussie gaan. Een panel met zogeheten experts (docenten, onderwijskundigen) en een panel met zogeheten ervaringsdeskundigen (studenten). 

Wat is jouw mening?

Dit eerste debat is een initiatief vanuit de opleiding Geneeskunde. Dit betekent echter niet dat er alleen studenten Geneeskunde bij aanwezig kunnen zijn. Een toetsingsbeoordeling met of zonder cijfers gaat immers alle studenten en alle docenten van alle opleidingen aan. 

Dus vanzelfsprekend kan ook jij je mening laten horen tijdens dit debat: wees er daarom bij!

Debat ‘Weg met de cijfers’
Van Geuns-gebouw, Descartescentrum, zaal 2
Woensdag 15 juni 2022
Van 17.00 – 19.00, met afloop mogelijkheid tot nabespreking (met pizza)
Je kunt het debat live of online bijwonen.

Bijwonen?
Laat svp weten of je het debat live of online wilt bijwonen door een e-mail te sturen, met als bericht: ‘Ja, ik ben er live bij’ of ‘Ja, ik ben er online bij’ naar: Lonneke Homfeld, e.c.c.m.homfeld@umcutrecht.nl 
 

Facultaire Kwaliteitsgelden
Dit debat is georganiseerd vanuit de Kwaliteitsgelden, ook wel studievoorschotmiddelen genoemd. Meer informatie over deze gelden tref je hier.