De Vagant keert begin academisch jaar terug naar Utrecht Science Park

De Vagant keert in september terug naar het Utrecht Science Park. Het wordt dé nieuwe ontmoetingsplek voor studenten. Het gebouw is te vinden voor het Koningsbergergebouw en kan tot vijf jaar blijven staan. Tot september worden de puntjes op de ‘i’ gezet, omtrent inrichting en aankleding.  

De Vagant: Huiskamer annex activiteitenruimte 

Wellicht zegt deze naam je iets, omdat hier eerder een gebouw stond met dezelfde naam. Maar de nieuwe Vagant heeft zowel een nieuwe uitstraling als een nieuwe functie! Waar het gebouw eerst donkergrijs was lijkt de nieuwe Vagant met zijn rode muren op een mix tussen een Noors huisje en een strandtent. Ook zal de Vagant bestaan uit twee ruimtes, met twee verschillende functies.  

In de Huiskamer kunnen studenten overdag terecht om te chillen en af te spreken met vrienden. De Zaal is de naam van de activiteitenruimte. Daar kunnen voor en door studenten georganiseerde activiteiten plaatsvinden, zoals workshops, borrels, filmavonden etc. Er kunnen maximaal 200 personen in het gebouw. De buitenruimte wordt ingericht zodat ook daar plek is om goed te kunnen toeven op zonnige dagen.  

Om van deze nieuwe locatie een succes te maken wordt een studentencommissie aangesteld per september. Zij helpen bij het creëren van een uitnodigende plek voor alle studenten, zetten daarbij een laagdrempelig programma neer en werken nauw samen met beheerder FSC. 

Reserveren en sneak peak 

De Vagant opent in de week van 5 september. Op dit moment zijn we nog druk bezig het reserveringssysteem in orde te maken. Zodra je kan reserveren verschijnt er op deze pagina een link met meer informatie. Studentenorganisaties ontvangen hierover apart bericht. 

Benieuwd hoe de Vagant eruitziet? Bij genoeg animo organiseren we in de laatste week van juni een kleine sneak peak van het gebouw. Interesse? Geef je op via de button. 

#backtobetter
Powered by NPO

Transformatie van de Vagant: van kavel tot ontmoetingsplek

  • Vagant